Centern, Floskelgeneratorn & Stefan Hanna

Annie_BlockIdag samlas några huundra centerpartister (i folkdräkt?) i Stockholms norra förorter för att ha stämma om framtiden. Som stöd har de vikande väljarstöd, minskande medlemssiffror, en floskelgenerator, Stefan Hanna och Randello invest. Randello invest är det öppna centerpartiets slutna investmentbolag.

Men exakt hur bolaget förvaltar sina pengar är inget som Centerpartiet vill skylta med, trots att partiet säger sig gå i bräschen för öppenhet och transparens.
– Vi går inte in på varje enskild investering. En större öppenhet är heller inget som vi diskuterar, påpekar partisekreteraren Michael Arthursson och menar att väljare och sympatisörer får lita på att partiet följer sin investeringspolicy. SvD

Oavsett är Rondello det enda som går bra i Centern just nu – klöver rinner in och ut. Runt en kvarts miljard har C bränt utan större framgång.

Väljarna tänker C sno från moderaterna. Förmodligen anser C att M bara fått låna Fälldins gamla borgerliga väljare. Nu är det dags att kräva tillbaka procenten, helst med lite ränta. Om M vill ha kompensation kan de ju få Stefan Hanna från Uppsala. Eller inte. Moderaternas Sjätte man fräser misslynt ”som att sminka en gris”.

Sanningen är att oavsett vilka floskler C sprider i DN eller via Generatorn själv är det Moderaterna som bestämmer. Oavsett är Centerstaden Stockholm ingen ljusnande framtid.

Väljarnan har redan förstått det. När följer resten av centerpartisterna Federleys exempel och lämnar det sjunkande skeppet.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: