Sluta hatta Hultqvist – bli varmhamrad

Jag blir lite matt när jag läser kacklet i DN om hur frågan med de afganska tolkarna ska lösas. Widman(Fp) anser att tolkarna ska få visum till Sverige för att kunna söka asyl på plats. Danielsson(c) vill göra ungefär samma sak, men genom att kalla tolkarna till en utbildning i Sverige kan de söka asyl redan första dagen. Ocarsson(kd) anser att regeringen ska ”agera”. Vi har alltså 2 regeringspartier som klart ser problemetmen vill lösa saken genom att placera tolkarna i Sverige där de kan söka asyl enligt gängse regler samt ytterligare ett som kräver ett ”agerande”.

Peter Hultqvist(s) ser helt klart problemet.

Peter Hultqvist (S), ordförande i försvarsutskottet, kritiserar Tobias Billström för ”en kallhamrad attityd”. Han vill att regeringen fattar beslut om ett program för tolkarnas säkerhet.
– Försvarsmakten ska med stöd av regeringen gå igenom – person för person – vad som kan lösas på plats. Kanske kan säkerheten lösas genom att tolkarna får hjälp med jobb i andra delar av landet. Frågan om asyl blir aktuell först i ett slutskede, säger han. DN

Som jag skrev igår är PH ack så korrekt, men han borde inse att vi har en exceptionell situation som kräver en snabb lösning. Hultqvist kallar med rätta Billström kallhamrad, men han borde bli varmhamrad och agera för att ge tolkarna omedelbar asyl för att sedan ta fram en principell policy för hur framtida situationer ska lösas. Det aktuella fallet handlar i grunden inte om migrationspolitik utan om utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik.

Jag tror ingen av Hultqvist, Danielsson, Widman eller Oscarsson vill läsa att denne man och hans familj har raderats ut.

Han berättar hur mannen kallat honom ”otrogen”, alltså icke-muslim, och sagt att han visste var Fraidoon Momand bor med sin familj och vilka tider han brukar arbeta.
– Mannen avslutade med att säga att detta var min sista varning. ”Lämna jobbet annars dödar vi dig!”
Fraidoon Momand åkte tillbaka till basen och anmälde det som hänt. Han har blivit intervjuad av svenska officerare, militärpolisen, talat med afghansk polis, ja till och med rapporterat till guvernören i provinsen. Men ingen har gripits.
– Nu är jag rädd jämt för att de ska komma och knacka på dörren, säger han. DN

Det finns en klar politisk majoritet i riksdagen – använd den.

Bloggat: Martin Moberg, PO Wågström, Johan Westerholm, Peter Högberg, Hans Åberg, Staffan Danielsson, Sjätte mannen,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “Sluta hatta Hultqvist – bli varmhamrad”

  1. Välkommen till Sverige! | Hans Åberg Says:

    […] Bloggar: Moberg, Westerholm, Danielsson, Santesson, Antonsson, Röda Berget […]

  2. Om de afghanska tolkarna | Görans tankar och bagateller Says:

    […] Peo Wågström, Peter Högberg, Peter Johansson, Johan Westerholm, Martin Moberg, Peter Johansson, Peter Johansson, Martin […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: