17 dagar till #skongress

skongressOm 17 dagar inleds Socialdemokraternas kongress. Under 5 dagar skall ombud och partistyrelse inte bara diskutera, utan även besluta om den kommande Socialdemokratiska politiken. Det är en både en slut- och en startpunkt.

Det är avslutningen på den demokratiska process som inleds med att medlemmarna författar motioner, nominerar och väljer ombud som ska företräda dem på partikongressen. Diskussionen på kongressen styrs helt av vilka politiska områden medlemmarna valt att prioritera. Media och PR-nissars styr inte denna dagordning. Vad vi ser är en demokratisk folkrörelse i arbete.

Det är också en startpunkt i den process som ska leda till ett regeringsskifte i valet 2014. På kongressen sätts de politiska ramar partiledning och riksdagsgrupp har att rätta sig efter. Efter moderaterna avslutat sin lilla träff kommer medias sökarljus kommer från och med nu att fokusera på årets stora politiska begivenhet.

Symptomatiskt är även dagens Sifomätning som påvisar en markant framgång för S och lika markant tillbakagång för M. Maria Ludvigssons analys är lika intetsägande som den är borgerlig.

På detta skulle S kunna dra växlar och hänvisa till ansvar för jobben och framtiden, men ytterst lite har egentligen kommit från S under de senaste månaderna. SvD

 Ludvigsson har tydligen inte lagt märke till den skur av förslag som presenterats under den senaste veckorna. 4/3 presenterades ett program för jämställdhet, tillväxt och jobb, 28/2 ett kriminalpolitiskt program för att nämna ett par. ML måste även ha missat att kongresshandlingarna har offentliggjorts.

S kommer att äga den politiska agendan fram till 1 maj. Bara att gilla läget.

Bloggat: Anders Svensson, Monica Green, Martin Moberg

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “17 dagar till #skongress”

  1. Lars Says:

    Läste en intressant ledare i dagens expressen.Jag undrar om inte det är dags för den socialdemokratiska partiledningen att sluta fega och på allvar ta upp kampen mot vinster i välfärden.

  2. M skyfflar långtidsarbetslösa till Samhall | Nemokrati Says:

    […] Fler blogginlägg: Den sjätte mannen, Annarkia,blogg.tianmi.info, Mitt i steget, Johan…, Martin Mobergs betra…, Röda Malmö, Roger Jönsson (s), Mitt i steget, Johan…, signerat kjellberg,Badlands Hyena och Röda Berget […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: