Skånemoderater blir skattehöjare?

Ibland blir rollerna i svensk politik klara. Vem som leder och vem som följer. Socialdemokraterna har länge hävdat att skatten i Region Skåne behöver höjas för att rädda vården. Moderaterna har avvisat med bestämdhet fram tills nu.

Miljöpartiet och Folkpartiet har meddelat att de vill höja regionskatten nästa år. Carl Johan Sonesson säger inte tvärt nej. – Vi måste diskutera det i vår fullmäktigegrupp och känna av vad de som sitter där tycker. Men nu ställs krav på skattehöjning av två partier och det är en realitet som vi måste förhålla oss till. SdS

I politiken finns de som leder och de som följer. I Skåne är det helt klart S som leder och M som följer.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

4 svar to “Skånemoderater blir skattehöjare?”

 1. Håkan Larsson Says:

  Var såg man S i kommentaren? Det är MP som driver på här.

  S har pläderat för en skattehöjning på 60 öre sedan lång tid tillbaka. Mp hoppade på vagnen för en vecka sedan. Se kom fp ur busken och nu börjar moderaterna att vackla.

  Som jag skrev – S leder, M följer…/Peter

 2. Leif Andersson Says:

  Otrevligt att dylika politikerbroilers som Carl Johans Sonesson utan någon som helst erfarenhet från arbetslivet utanför politiken sitter och bestämmer över våra skattepengar.

  Rösta på nån annan eller engagera dig och gör ett bättre jobb. /Peter

 3. Gydvan Says:

  Jag tror att skånemoderaterna vill ha en klapp på huvudet av Reinfeldt för att de har fått Skåne till vara det område där man betalar lägst landstingsskatt. Skåne ligger väl på 2,a plats nu tror jag?
  Anledningen att de ev. börjar vackla nu är väl moderaternas planer att ta makten i Malmö kommun och därför inte kan visa sin rätta sida fullt ut 😉

  Att MP börjar diskutera skattehöjningar nu är pinsamt, när det blivit en mycket stark opinion så börjar man vela.

 4. Håkan Larsson Says:

  Det finns inget tesradikalt att vinna på att ha låg skatt. Inte heller ska man slentrianmässigt höja skatten, som många S vill. Trots den M-styrda borgerlighetens motstånd har MP i Skåne fokuserat på bl.a. primärvård och ungdomsvård – se insatserna för psykiatrin och de äldre, som syns i budgeten för 2013. Vi har förbättrat läget för kollektivtrafiken – trots Fp, som inte har hållit sig för goda att pipa fram och ta äran åt sig för förslag som inte kommit från dem. Vi har hittills tvingat M att bortse från SD och deras destruktiva syn på samhället när det gäller kultur, migranter, flyktingar och sexuella minoriteter. Vi kan foga ytterligare punkter till listan. Det är inget dåligt facit, inte sant? Vill S vara med och jobba?

  Lade du märke till demonstrationerna igår? De visar missnöjet med vanstyre av den skånska vården. Ett vanstyre Mp är ansvariga för. Kaoset på SUS, kaoset på BIVA, attacken på sköterskorna – ni, Mp, är ansvariga för rubbet. Mp tillhör den styrande kolaitionen. Era motiv att ingå spelar ingen roll, ni är ansvariga för alla beslut. Försök inte krypa undan. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: