Skånsk Mp-pamp hånar sjuksköterskor

Miljöpartisten Lars Goedecke tror att sjuksköterskor tjänar 60-80 000 kronor i månaden. Beviset finns i klippet ovan. På vårdförbundets hemsida hittar man en utskrift av samtalet.

LG: Det är som syrrorna (på biva), som ska sluta nu. De har 60-80 000 i månaden.
PS: Nej det har de inte.
LG: Jo det har de visst det.
PS: Det stämmer inte.
LG: Det har de visst det

Grunden för repliväxlingen är konflikten mellan Region Skåne och ett 30-tal sjuksköterskor på Barnintensiven(Biva) i Lund. Tidigare har sköterskorna på Biva haft ett speciellt avtal som möjliggjort ett närmast unik flexibiltet i bemanning i förhållande till aktuellt vårdbehov. Detta avtal sades upp av Region Skåne, där Mp styr tillsammans med alliansen, vilket medförde att c:a 30 sköterskor på Biva sade upp sig. Vad vi pratar om är högkvalificerad  personal som i den omfattningen är närmast omöjlig att ersätta.

Vårdförbundet frågade Regions Skånes personaldirektör om lönerna för Biva-sköterskorna och´beskedet var ett grundsnitt på 30700, lägg till OB och snittlönen landar på 35000 kronor i månaden.

Bortsett från de felaktiga siffrorna tycker Mats Runsten, Vårdförbundets ordförande i Skåne, att det är anmärkningsvärt att Lars Goedecke hånar kvinnor som tjänar mycket för att de är högt kvalificerade.

– Specialistsjuksköterskor, som har hand om hjärtsjuka barn på en vårdavdelning som uppvisar världsledande resultat, är tydligen inte värda att tjäna pengar. Lars Goedecke verkar tycka att det här med kvinnor och sjuksköterskor och pengar är en kombination som inte går ihop Vårdförbundet

Goedeckes svar är minst sagt amärkningsvärt.

Hur ser du på det som hänt på biva?

– Det är ju tragiskt att det ska behöva gå så långt. Självklart jobbar de jättemycket, men de har också väldigt fria händer. Det här är ju ett sätt att utpressa också, var har man då sitt ansvar? Vårdförbundet

Goedecke verkar tro att sjuksköterkor är personer som har någon slags tjänstgöringsplikt så länge som Region Skåne behöver dem. Vet han inte skillnaden mellan anställd och livegen? Inte undra på att vården i Skåne är åt råttorna.

Bloggat: Ola Möller

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Ett svar to “Skånsk Mp-pamp hånar sjuksköterskor”

  1. Ulf Edlund Says:

    Mp fortsätter sin vandring högerut….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: