Det är rätt att strejka

Bild 1Jag läser en artikel i DN som får mig att undra om dessa journalister har någon som helst koll på verkligheten. Detsamma gäller Medlingssinstitutets gd Claes Stråth.

Men att Byggnads skulle gå före har jag svårt att se att övriga LO skulle acceptera, säger Medlingsinstitutets generaldirektör Claes Stråth DN

På vilken planet lever denne Stråth? Vaddå inte acceptera? Vad tror Stråth att LO kan göra åt det? Vad tror han skulle hända om Byggnads strejkar sig till ett avtal innan industrin är klar? Huvudfrågan är om ett ev Byggavtal även innefattar den överenskomna låglönesatsningen. Det kommer LO att hålla ögonen på.

IF Metall och övriga LO har dyrt och heligt lovat sluta upp bakom kraven på högre procentuella ökningar till de låglöneförbunden. Men Svenskt Näringsliv kan till exempel villkora den inom hela LO eftersträvade utökningen av föräldralönen med att inga lågavlönade ska ges högre procentuella löneökningar DN

DNs skribenter har tydligen aldrig hört ordet strejk. Om arbetsgivarna inte ger oss vår låglönesatning och föräldralönen är det bara att strejka tills vi får dem. Jag förvåntar mig att LO-förbunden tar av silkesvantarna och sätter hårt mot hårt. Inga kompromisser, inget tjafs. Triskals arbetsgivarna är det bara att klippa dem med ett rejält varsel.

Stäng ner Sverige och vi har det avtal vi sill ha inom en vecka. Strejk är ett rimligt vapen för att nå ett rättvist avtal.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: