RD-ledamoten Beckman(m) hävdar att P3 har en partipolitisk agenda

Moderate Riksdagsledamoten Lars Beckman från Gävle gör det igen. Bort sig alltså. Denna gång hävdar han på fullt allvar att Sveriges Radios P3-redaktion har en politisk agenda som med Beckmans ord är ”Alliansfientlig”.

Beckman_SR_1

Jag blev något paff och frågade Beckman om han menade allvar och svaret blev som synes ett stort ja.

Beckman_SR_2

Förmodligen anser Beckman att medias granskning av de partier som de facto styr riket är att ha en partipolitisk agenda. Vi andra vet att det är sånt journalister ska ägna sig åt.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , ,

5 svar to “RD-ledamoten Beckman(m) hävdar att P3 har en partipolitisk agenda”

 1. Anders Nilsson Says:

  Läs Kent Asp. Han vidhåller att den politiska snedrekryteringen
  till media, svt också, påverkar det journalistiska arbetet.
  Okänt?

  Ägarbilden påverkar mediernas innehåll mer än jornalisternas poltiska åsikter. Ägare tillsätter chefredaktörer som i sin tur delar ut uppdragen. Du tror väl inte att en murvel kan skriva om det som intresserar dem? /Peter

 2. Jan Says:

  Det är väl känt att SR P3 för en politisk agenda. Kanske inte en direkt partipolitisk sådan, snarare en så kallad politiskt korrekt agenda. det innebär att P3:s medarbetare har en klart uttalad agenda i frågor som rör feminism, invandring och hbtq-frågor. Inte nog med att kanalen är indoktrinerad den är även kvoterad. Det var, för övrigt, själva syftet med kanalen när den omarbetades på 1990-talet.

  Du menar alltså att de granskar makthavare och samhälle utifrån att alla människor har samma värde. Det är väl bra. Beckman å andra sidan anser att SR P3 har partipolitisk agenda som är ”Alliansfientlig”. /Peter

 3. Jan Says:

  Eftersom jag är en anhängare av public service så inser jag vikten av att man följer radiolagen. Innehållet ska vara sakligt och opartiskt. Sveriges radios överlevnad hänger på att man efterföljer dessa regler. Politiseras P3 för hårt så ger man SR:s kritiker vind i seglen. P3:s politisering är förmodligen en följd av att kanalen är svårt kvoterad.

  På vilket sätt är P3 politiserat? /Peter

 4. Jan Says:

  Genom att driva en strikt identitetspolitisk linje så gynnar man de vänsterliberala partier vars åsikter bäst stämmer överens med den agendan. Alltså Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. Andra partier utsätts för för hård kritik och elak satir men sällan dessa. Det har gått så långt att det redaktionella materialet på P3 måste förhandsgranskas av ledningen innan det får läsas upp i etern. Detta för att undvika anmälningar till radionämnden. Sålunda är P3 politiserat.

  Eftersom ”andra partier” sitter på den politiska makten är det om dem man gör satir. Helt naturligt. /Peter

 5. Jan Says:

  Låt oss vända på resonemanget då, Peter. Skulle du acceptera att Sveriges radio drev en kanal där samtliga anställda sympatiserade med Alliansen och Sverigedemokraterna och där bara vänsterblocket utsattes för kritisk granskning och skruvad satir?

  Jag är så pass gammal att jag var aktiv på den tiden vi styrde. Tror du media behandlade oss med silkesvantar? Jag bryr mig inte vad anställda på Radion gör på sin fritid. Anmäl programmen i P3 till granskningsnämnden, eller vad det nu heter, om du är missnöjd. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: