Filippa Reinfeldt är lika falsk som hästlasagne

Filippa Reinfeldt

Svenska Dagbladets faktakoll avslöjar en mindre smickrande sida av det moderata landstingsrådet i Stockholm, Filippa Reinfeldt. Hon ät falsk som en trekrona. Reinfeldt påstår att hon har gett Karolinska sjukhuset runt 4 miljarder extra under de senaste fem åren. Detta stämmer inte riktigt. SvD utvecklar i artikeln hur FR medvetet blåser upp summan men kontentan ser ni nedan.

Filippa Reinfeldts tal om ”utökade resurser” vill ge intryck av att alliansen skjutit till extra pengar för att förstärka sjukvården för stockholmarna. Men summan på fyra miljarder stämmer inte enligt Faktakollens granskning. I själva verket handlar det om mindre än en miljard. SvD

Jag frågar mig varför Filippa Reinfeldt gör sig skyldig till denna lögn. Varför detta schackrande med statistik? Varför detta skönmålande av verkligheten? Varför dessa överdrifter? Varför påstå att  kompensation för löne- och prisökningar är ökade resurser?

Jag tvivlar på att det är okunskap, det måste röra sig om antingen rädsla i en situation hon inte kan hantera eller en moderat partikultur där denna typ av lögner är accepterad debattmetod. Jag förstår att hon vägrar kommentera.

Bilden är länkad från Wikipedia.

Bloggat: Martin Moberg, Social aktion nu, Rapport från Svedala

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , ,

2 svar to “Filippa Reinfeldt är lika falsk som hästlasagne”

  1. Lars Flemström Says:

    Det är inget fel på hästlasagne, om det står på paketet att det är det. Och det är väl heller inget fel på en miljard, om man säger att det är en miljard.

    Budgetupräkning för att kompensera pris- och löneökningar är inte ”nya resurser”, det äR att upprätthålla nuvarande kapacitet. Det är budgetfakta 1.1 /Peter

  2. brittasethson Says:

    Hon hade lite svårt att förklara sig i intervjun. Teflonkvinnan talade aldrig ur skägget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: