Kära journalister: Varför åka till Maramö?

MaramoNär jag ser medieuppbådet i Maramö frågar jag mig vad de egentligen gör där? Jag kan förstå att riks- och lokalmedia täcker en presskonferens där regeringskoalitionens fyra partiledare framträder efter ett möte. Vad jag inte förstår är varför tjogvis av av journalister sitter och tittar på ett hus i Maramö.

Vilket nyhetsvärde har bilderna när partiledarna anländer till mötet. Vilka andra nyheter väljs bort när journaliserna ivrigt låter kamerorna smattra i syfte att avbilda grillens tändande. Hur pass miljövänligt är för övrigt tändvätska? Jag frågar mig varför chefredaktörer som Jan Helin och Thomas Mattsson skickar ut horder av journalister för att vaka utanför ett hus ett par dagar, när det borde räcka med att täcka presskonferensen efter mötet.

Detta är samma mönster som när pressen häckade utanför Sveavägen 68 när det Mäcktiga VU hade möte. Vilken grupp av mediekonsumenter är intresserade av att se och höra nyhetsjournaliser intervjua varandra om något de bara kan spekulera om?

Jag vill tro att journalister drivs av en vilja att skildra sin samtid, att sätta ljus på det som är fördolt, att granska makten som det så fint heter. Uppfylls verkligen dessa ambitioner genom att stå och vänta på något som inte kommer att hända. När något verkligen händer kommer det att ske i form av en presskonferens, där plats och tid anges i förväg.

Vem tycker att det är optimalt att den svenska journalistkåre ägnar ett par dagat åt att beskåda ett hus i Maramö eller frysa baken av sig på en trottoar utanför Sveavägen 68?

Läs Paul Ronges artikel på SvTDebatt. Lysande.

Bloggat: Peter Högberg, Johan Westerholm, Fredrik Antonsson, Jan Andersson, Ola Möller

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , , ,

3 svar to “Kära journalister: Varför åka till Maramö?”

  1. Korvgrillning i Maramö | Görans tankar och bagateller Says:

    […] Andra som skrivit: Peter Högberg, Roger Jönsson, Martin Moberg, Johan Westerholm, Martin Moberg, Ola Möller, Johan Westerholm, Ann-Sofie Wågström, Ola Möller, Peter Johansson […]

  2. En ljum grillfest | RASMUS LENEFORS Says:

    […] Annarkia l Högbergs tankar l Martin Moberg l Mikael Andersson l Mitt i steget l Roger Jönsson l Röda Berget l Ab l DN l DN l SvD l SvD Foto: […]

  3. Dödsruna över #Maramö | Högbergs Tankar Says:

    […] skriver på SVTdebatt om det. Media mm: Exp, Exp2, Ab, Ab2, DN, SvD, SVT, SR, SR2, GP, Antonsson, Peter Johansson, Johan Westerholm, Abledare, Abdebatt. Mer på NetRoots för progressiva bloggare. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: