Moderater och sjukvård passar inte ihop

gokungeVad är det med moderater och sjukvård? I Stockholm bygger moderaterna under ledning av Filippa Reinfeldt bygger en gökunge kallad Nya Karolinska. Projektet var hårt kritiserat av oppositionen frsn dag 1, nu ser vi varför. En rapport från Timbro av alla ställen toksågar Stockholmsmoderaternas vårdstolthet.

Uppgiften man ursprungligen skulle lösa var att få moderna sjukhuslokaler i Solna. Men i stället för att renovera nuvarande KS vill man bygga nytt. Spetssjukvården inom vissa specialiteter ska finnas i det nya sjukhuset, men vårdplatserna blir 30 procent färre.

– Det är ju här som ekvationen inte går ihop. Nästan alla sjukhuslokaler i Stockholm är byggda på 1950- och 1960-talet och renoveringsbehoven är enorma. Men NKS tränger ut många nödvändiga upprustningar och utbyggnader på andra sjukhus vilket gör att bristen på vård- platser blir ännu större. Och det märker vi av redan nu i Stockholmssjukvården, säger Anders Lundberg. SvD

Upphandlingen var Kafkaliknande fars. Peter Andersson är socialdemokrat i Stockholms läns landsting.

Man får mot den här bakgrunden hoppas på ett extra fullmäktige för att göra om och göra rätt. Det är helt självklart att detta nya sammanträde måste vara offentligt, utan biljetter för att få handlingar, väktare vid entréerna, pejligngsutrustning för att kolla om ledamöterna har mobiler på, hemliga summor och beräkningar och allt annat som detta har handlat om Peter Andersson

Det mätet måste ha varit en absurd tillställning. Lyckta dörrar, väktare vid dörrarna som konfiskerar de folkvaldas mobiler, hemliga handlingar som skulle lämans tillbaka. Processen stod i strid med allt vad svensk demokrati och offentlighet står för.

I Skåne är sjukvården i totalkaos. Det är uppror bland personalen som hämvisar till bristande patientsäkerhet, ansvariga moderata politiker hänvisar till tjänstemännen och protestgrupperna växer som svampar ur den skånsla myllan. Sydsvenska Dagbladet har ett antal artiklar i ämnet.

Ärligt talat – vad är det med moderaterna och sjukvård?

Bloggat: Roger Jönsson

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Ett svar to “Moderater och sjukvård passar inte ihop”

  1. Framtidskonferens | RASMUS LENEFORS Says:

    […] att läsa: Annarkia l Martin Moberg l Mikael Andersson l Röda Berget l  Sk l SR l […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: