Annie Lööfs pudelkennel

pudel---172_vv_800pxI nästa vecka ska Centerns partistyrelse presentera förslaget till nytt idéprogram. Hur många hjärtefrågor har Annie Lööf tvingats stryka? Jag skrev 10/1 ett inlägg där jag hämvisade til Paul Ronges beskrivning av Annie Lööfs två val. Det verkar bli alternativ 1 för Lööf.

Alternativ ett är att Annie Lööf gör en hel kennel pudlar, trots att partifolket vet att hon står programmets upphovsman Per Ankersjö nära och i grunden delar hans värderingar. Hon kommer då att bli kraftigt försvagad och uppfattas som omdömeslös – men sannolikt kunna sitta kvar, eftersom Centern inte törs byta partiledare så nära ett nytt val. SvT

En artikel i GP visar att det är just den väg Lööf tvingas vandra.

Flera ledamöter i partistyrelsen, inklusive Lööf själv, har lovat och försäkrat att de kontroversiella delarna i förslaget till idéprogram inte kommer att nå partistämman i Upplands Väsby i mars.

De kontroversiella delarna måste tvättas bort – månggifte, fri invandring, borttagande av skolplikt och plattare skatt var några av de förslag som väckte reaktioner också utanför centerleden.GP

Centern kommer naturligtvis att framställa detta som en seger för Lööf, men i ljuset av hennes egna åsikter är det en dimridå som hör hemma över Doggers Bank.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

5 svar to “Annie Lööfs pudelkennel”

 1. Håkan Larsson Says:

  Omdömeslös är ordet, sa Bill.

 2. brittasethson Says:

  Ordet är omdömeslös, sa Bull

 3. Ola Bandola Says:

  Det har hänt en del i Centern kan man lugnt säga.

  Läs Thorbjörn Fälldins installationstal som nyvald partiordförande 1971. Då tror man knappast att det handlar om samma parti längre.

  http://www.svenskatal.se/19710623-thorbjorn-falldin-installationstal-som-centerpartiets-partiordforande/

 4. Håkan Larsson Says:

  Så sant. Det är inte samma parti. Centern har spruckit i två partier varav det ena leds av Lööf och det andra av Ankersjö/Federley med småsdatelliter. Bägge är inpyrda av nyliberalism och det är svårt att säga vilket av dem som är minst seriöst.

 5. Håkan Larsson Says:

  …småsatelliter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: