Bildts resebyrå = Svensk utrikespolitik

bildtunnaHar Sverige en utrikespolitik? Det beror på vilka förväntningar frågeställaren har. För den som är nöjd med en resande utrikesminster som frotterar sig med folk och fä torde svaret vara ja. För oss som kräver att utrikespolitiken finns i ett sammanhang är svaret nej. Utrikespolitiken måste hänga ihop med försvars-, säkerhets och utrikeshandelspolitik. Sverige har idag ingen utrikespolitik, vi har Bildts resebyrå.

Utrikespolitiken måste hänga ihop med försvars-, säkerhets och utrikeshandelspolitik. Utrikespolitiken börjar på hemmaplan, vilket socialdemokraternas utrikespolitik bevisar.

Urban Ahlin pekar i SvD på splittringen inom borgerligheten. Denna splittring förlamar Sverige och förhindrar oss från att agera i Mellanöstern.

Socialdemokraterna vill införa ursprungsmärkning av produkter från de ockuperade områdena. Det är viktigt att svenska konsumenter får möjlighet att bojkotta varor från bosättningar för att den vägen protestera mot den israeliska bosättningspolitiken. Utöver det behöver Sverige ta initiativ för att förhindra finansiella transaktioner till bosättningarna. Om Israel gör verklighet av hotet att börja bygga bosättningar i området E1 omöjliggörs en palestinsk statsbildning. Bosättningarna är det största hindret för fred och måste därför bekämpas. SvD

Ahlin pekar också på det faktum att under Bildt prioriterar vi Nato/EU före FN. Det är illa.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: