SvD & DN är osedvanligt oseriösa idag

Att se borgarpressen gå i taket är ett säkert tecken på att ett förslag från S ligger rätt. Per Gudmundssons ledarstick bekräftar än en gång den tesen. PG ser visserligen problemet när han skriver att ”man är praktiskt taget oanställningsbar utan gymnasiebetyg”, men sen kommer slutklämmen.

Men om nu Socialdemokraterna ändå tror att obligatorier fungerar – varför stanna vid gymnasiet? Vår position i den globala konkurrensen skulle förbättras avsevärt om samtliga också hade eftergymnasial utbildning. Lagstadgad högskola är bara en naturlig utveckling. Om trycket hårdnar i framtiden kan S alltid lansera obligatorisk doktorsgradSvD

Den som inte har svar kan bara svinga, vilket är vad PG gör. Hade han bemödat sig om att läsa förslaget hade han förstått att ingen tror att ett obligatorium löser allt. Han kanske också skulle ha upptäckt att Nederländerna har skolplikt mellan 5 och 13 år. Han drar heller ingen slutsats utifrån en korrekt problemformulering. Men PG vore inte PG utan stolpskottsartiklar – jag är inte förvånad.

Förvånad blir jag däremot när jag läser en osignerad ledare i DN om debacclet med den sk ”Jobbpakten”.  Först lägger DN hela skulden på LO trots att SN bröt förhandlingarna. Sedan kommer detta.

S-lösningen går ut på att fördubbla arbetsgivaravgiften för unga och att alla ska ha högkvalificerade jobb DN

Det är minst sagt oseriöst av DN att påstå att Socialdemokraternas enda åtgärd (det är vad DN skiver) för att skapa jobb är att ta bort åtgärder som bevisligen inte fungerar och använda skattebetalarnas pengar på ett bättre sätt. Arbetsmarknaden skriker efter yrkesutbildad personal, S har presenterat massiva utbildningssatsningar, men det låtsas inte DN om.

SvD uppfyller mina redan lågt ställda förväntningar, DN gör mig besviken.

Bloggat: Roger Jönsson, Martin Moberg, Peter Högberg,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

3 svar to “SvD & DN är osedvanligt oseriösa idag”

 1. Återigen uppdagas allvarliga rättssäkerhetsbrister i sjukförsäkringen… | LO Bloggen Says:

  […] Bloggat:  Peter Johansson om att SvD & DN, TCO:s rapport om a-kassan och arbetslösheten, Leine Johansson om ekonomer, Mikael Persson om höjd a-kassa, Martin Moberg om FAS 3 en cynisk utgallrings(m)askin och om Anders Borg, Lena Sommestad om ekonomisk politik i kvinnors intresse, Robert Björkenwall om arbetskraftsinvandring, […]

 2. Håkan Larsson Says:

  Per Gudmundson är oerhört farlig. Han har vandrat hela vägen från våldsvänster till tokhöger, och i förbifarten uppfann han begreppet ”Göteborgskravallerna” och fick folk att tro på det. Snart sagt varje gång han fattar pennan jublar SD.Han är specialist på halvsanningar, betydelseglidningar och verbala rökridåer. Han måste motsägas så fort han yttrar sig.

 3. Danne Nordling Says:

  Men är det inte lika oseriöst av S att lansera tvångsutbildning för studentexamen? Hur gör man med alla som inte idag går vidare från grundskolan?
  Läs mer på min blogg:
  http://danne-nordling.blogspot.se/2013/01/ska-s-tvinga-alla-fran-grundskolan-att.html
  /DNg

  Samma typ av argument användes när 9-årig grundskolan infördes. Ingen gymnasiekompetens – inget jobb. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: