Slavarbetet i Reinfeldts Sverige

Målet med regeringens reform var att få hit specialister i bristyrken. I stället har två tredjedelar av nästan 60 000 arbetstillstånd som beviljats sedan 2008 gått till enkla jobb, i yrken där arbetslösheten i Sverige redan är rekordstor. Och handeln med tillstånden fortsätter, trots Migrationsverkets skärpta rutiner. DN

Tydligare än så kan inte inkompetens beskrivas. Den reform som Alliansen tillsammans med Mp så stolt sjösatte har blivit ett monster. Idag har vi ett Sverige där arbetstillstånd är en handelsvara. Vi har ett Sverige där priset för ett uppehållstillståd är fyra års slavarbete. Vi har ett Sverige som kort sagt är korrupt.

Ansvaret ligger helt och hållet Alliansen och Miljöpartiet eftersom de skapat ett system som är så extremt lätt att gå runt. Visst – facket får yttra sig, men allt den fackliga organisationen kan gå på är erbjudandet – inte hur det efterlevs i praktiken.

Det finns heller inget i reglerna som säger att Migrationsverket ska ta någon hänsyn till vad facket säger om erbjudandet är OK. Det finns ingen som helst prövning mot arbetsmarknadens behov – den typen av invändningar är meningslösa. Jag uppmanar fackföreningsrörelsen att avstå från att spela med i denna charad.

Konkurensen från den svarta sektorn korrumperar hela brancher, vilket gör att även företag med avtal har folk som jobbar bredvid systemet.

Vad vi har är ett system som tillåter att ekonomiska brottslingar säljer svarta arbetstillstånd på en global marknad och lockar hit människor med falska erbjudanden för att skamklöst utnyttja dem under slaveriliknande förhållanden. Detta samtidigt som arbetslösheten närmar sig 10%.

Varför anser borgarna och Mp att detta är ett bra system? Gillar dom verkligen korruption, ekonomisk brottslighet och utnyttjande av folk? Eller är det ett sätt att skapa de där låglönejobben?

Bloggat: Roger Jönsson, Martin Moberg

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

4 svar to “Slavarbetet i Reinfeldts Sverige”

 1. Bert Says:

  Det handlar inte om inkompetens , det är precis så Moderaterna vill ha det. In med låglönearbetare då pressas låglönerna ner i gengäld kan höre avlönade ta för sig.

 2. Dangerous Beans Says:

  Håller med Bert: det är inte inkompetens, det är målet. ”Arbetets söner sänk deras löner”. Fast 60,000 invandrade… då har rensvält rätt: deras politik ger jobb!

 3. Om att säkra schysta villkor för alla arbetskraftsinvandrare « Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Leine Johansson, Peter Johansson, Martin Moberg, Johan […]

 4. Snart utbryter kaos i EU | Nemokrati Says:

  […] tankar och ba…, Röda Malmö, Mitt i steget, Johan…, Röda Berget 2, Martin Mobergs betra…,Svensson, Martin Mobergs betra…2, och Roger Jönsson […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: