Nya avgångskrav riktas mot Björklund

Kraven på Jan Björklunds avgång hörs allt oftare. För inte så länge sedan ansåg SvD ledarsida att Björklund borde skaffa ett annat knäck. Nu hörs samma visa från DNs ledarsida.

Jan Björklund fortsatt att predika vad han tror är rätt, håller Moderaterna koll på vad väljarna tror är rätt. Och väljarna börjar tröttna på ”hårdare tag” i skolan. Enligt Novus Opinion förlorade Folkpartiet under förra året platsen som väljarnas favoritparti i skolfrågor till Socialdemokraterna. DN

Frågan är om den lösning DN pekar på vore lämplig för någon. Att sätta Batong-Janne som migrationsminister skulle verkligen utplåna den sista resten av socialliberalism från folkpartiet.

Säkrast är att pensionera Björklund helt och hållet.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

4 svar to “Nya avgångskrav riktas mot Björklund”

 1. Håkan Larsson Says:

  Att vara lärare och rösta FP är ungefär detsamma som att bo invid Fukush’ma, Tjernobyl, Sellafield, Three Mile Island etc etc och tro att kärnkraften är säker.

 2. minnea Says:

  Har du fått mail från partiledaren Löfven, läst det? Det var ngt om skolan….

  Hittat på SAP.se Har inte lusläst det, men det ser OK ut. Gillar mindre klasser /Peter

 3. Kristian Jansson Says:

  Det är jättebra att S har en offensiv skolpolitik, jag ser bara inte vad i sak som ska ske. Höj statusen för lärarna, mindre klasser minska misslyckandet från drygt 8 till 5%. Hur? På vilket sätt ska man få kommunerna att göra det här? Ta Södertälje som ligger risigt till jämt i skolmätningar, där lovades från det lokala S-styret att skolan inte skulle röras och sedan drog man på med ett stort sparpaket. Hur förhindrar ni det i framtiden?
  Genom att lite lösryckt slå fast att man inte kan curla in människor i arbetslöshet?
  (Det är inte ett folkpartistiskt utslag för batongpolitik utan S-ledaren Lövens ord)

  Som oppositionsparti sätter vi mål – i regeringsparti förverkligar vi dem. Inget parti har utredningsreusrer för att på egen hand skriva färdiga propositioner. Ingen har heller påstått att det är lätt, men det måste göras.

  Vad de gör i Tälje får du fråga dem om. /Peter

 4. Kristian Jansson Says:

  Det jag menar är att alla i opposition vet vad som ska göras men ingen kan precisera hur eller när det skall vara klart. Det som händer eller har hänt i Södertälje är att man på kommunal nivå bestämmer över pengarna som tilldelas. Då är det inte tillräckligt att säga ”öka statusen” eller si och så många skall klara den och den nivån, satsningen ligger i händerna på kommunen oavsett vad regeringen lägger för förslag. Det är här lösningen måste sökas, oavsett färg på regering.

  Kvalitetsuppföljningen är skolinspektionens ansvar. Statsbidragen för skolan får inte användas för annat. När Björklund införde GY11 underfinansierade de reformen samtidigt som antalet elever minskar pga demografi. GY11 ska bli billigare på sikt, sägs det, men de första åren jobbar kommunerna i båda systemen utan att kompenseras. Det gör att kommunerna sitter med omställningskostnader som de måste täcka själva. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: