Arnholm betydligt skarpare kniv är Sabuni

avgick ett av Regeringen Reinfeldts svagaste kort. Folkpartisten Nyamko Sabuni kastade in handduken och ersätts av sin statssekreterare Maria Arnholm.

Lena Mellin menar att Sabuni inte gjort några större repor i den politiska plåten och jag ger henne rätt. Under hennes tid som statsråd har jämställdhetspolitiken mer eller mindre gått i stå. Till viss del kan det skyllas på det monumentala ointresse Reinfeldt och visat Borg visat, men ett statsråd måste vara tillräckligt politiskt muskulöst för att internt kunna trycka igenom sin agenda.

Maria Arnholm är med sin bakgrund av en helt annan kaliber än sin företrädare. Som Bengt Westerbegs stabschef lärde hon sig politiken från insidan, sex år som VD för Springtime är en fjäder i hatten för vem som helst.

Jag träffade Maria Arnholm under Almedalsveckan 2006 när jag var där och kampanjade med Rättvisemärkt. Jag upplevde henne vara kunnig, engagerad och ytterst kapabel. Liberale ledarskribenten David Nyström menar att Arnholm mycket väl kan komma att efterträda Jan Björklund om nu inte det finns fler skelett i garderoben.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Arnholm betydligt skarpare kniv är Sabuni”

  1. Inger E(norah4you) Says:

    Jag minns när Maria A kom till FPU i Bohuslän. Hon hade redan då stor integritet och var trots sin ungdom den bästa Maria redan då. (detta var på 70-talet och den andra Maria valdes ju tyvärr till partiledare) Har aldrig någonsin under åren hört någon av de gemensamma bekanta som vi hade säga något negativt om henne. Har inte haft kontakt med Maria A på många år, men med flera andra i de olika husen i Sth.

    Maria A kommer med säkerhet att bli en av Alliansregeringens 5-6 starkaste kort såväl erfarenhetsmässigt och kunskapsmässigt, både vad gäller politisk kunskap och ‘vanlig’ yrkeserfarenhet.

  2. Robert Says:

    Om hon bara kunde inrikta sig på de jämställdhetsfrågor som är riktigt viktiga: 1. Att dubbelt så många män än kvinnor tar livet av sig än kvinnor. 2. Att män har flera år mindre genomsnittlig livslängd än kvinnor. 3. Att även män misshandlas i nära relationer.

    Skrivet av en äkta ”VKM”…/Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: