Vill moderaterna privatisera Skånes ögonvård?

Öga_GA_1_~1Skånemoderaterna förnekar sig inte. Utan någon som helst kommunikation med vare sig personal, patienter eller väljare beslutar de sig för att rycka upp ögonvården med rötterna.

De anställda på ögonkliniken vid Skånes universitetssjukhus, Sus, har svårt att ta politikernas förslag om ett nytt ögonsjukhus på allvar.Chefen avgick så fort hon fick beskedet om flytt till Landskrona SdS

Politikerna som omnämns är den moderatledda ledningen för Region Skåne. Oppositionen ger andra besked

Det är helt fel väg att gå att först lägga stora nedskärningskrav på sjukvården och därefter genomföra ogenomtänkta strukturförändringar, säger regionrådet Rikard Larsson. Det känns nästan som att majoriteten försöker blanda bort korten, den avgörande frågan för den skånska vården är hur sjukhusen ska klara besparingskraven de ålagts i den borgerliga budgeten. Det är därför märkligt att man väljer att genomföra än fler omorganisationer istället för att ta tag i grundproblemet som är att sjukvården saknar tillräckliga resurser S i Skåne

Jag undrar hur moderaterna tänker. Hur ska de kunna göra en så omfattande omorganisation utan att faktiskt få personalen med på vagnen från början. Skånemoderaten Mikael Sandin kommenterar kommunikationen i Sydsvenskan.

Vi kommunicerar med vår produktionsdirektör och bara internt inom femklövern. Vi pratar tjänstevägen SdS

De pratar tjänstevägen och inget annat än tjänstevägen. Undrar om Sandin blir förvånad när personalen slår bakut. Mitt svar är förmodligen.

För den konspiratoriskt lagde ser detta ut som ett förspel till privatisering. Avveckla existerande strukturer, minska resuserna, driv sedan bort bort nuvarande ledning. Skapa sen ett nytt sjukhus som enkelt kan säljas ut till lägstbjudande. Sandin är i Sydsvenskan öppen för en privatisering trots att personalen fruktar att det ska klippa banden till universiteten och avveckla grund- och spetsforskning.

Moderaternas misskötsel av den skånska vården är exempellös.

Bloggat: Susanne Meijer

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Ett svar to “Vill moderaterna privatisera Skånes ögonvård?”

  1. Anders Malmros Says:

    ja, det är moderaternas dolda dagordning. Försvaret av Sverige (i Sverige) ska sänkas i botten för att Natomedlemskap ska bli ses som en skänk från ovan.

    Den offentliga sjukvården ska likaså köras till botten, så vårdpersonal och patienter ska känna rädsla för patientsäkerheten. På detta sätt grundar man för att de privata lösningarna ska bli mer attraktiva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: