När avgår Annie Lööf?

Centerpartiet har på någon månad tappat mer än var fjärde väljare. Enligt en undersökning från Sifo publiceras i dagens DN backar C med 1,3 procentenheter och landar på 3,2%. Ett tapp på 1,3 är för M eller S i sig illa, men för lilla Centerpartiet är det ett katastrofras.

Den akuta orsaken är falangstriden kring det nya idéprogrammet, formulerat utan Annie Lööfs direkta medverkan, men helt klart i hennes anda, totalt i strid med många centerpartisters syn på samhället. Lööf sjäsl säger att programmet ska skrivas om, men oavsett hur det blir är Centern ett tilltufsat parti med stukad partiledare. Om jag inte är helt fel ute ska C ha ordinarie partstämma till hösten, Ska Annie Lööf ersättas är det då det kan göras.

Sverige går till val lite drygt 1,5 år. I 22-24 Mars ska C spika sitt idéprogram. Då kommer Sveriges politiska fokus att vara riktat mot Centern och Annie Lööf. Valet 2014 kan avgöras våren 2013 i Upplandsväsby av alla ställen.

Bloggat: Peter Högberg undrar om det är över för Centern, Jinge skriver om Annie Lööf, Annarkia skriver om skillnaden mellan pressstormen mot Juholt jämfört med Lööfs västanfläkt, Ann-Sofi Wågström skriver om Centerns många ansikten och Fredrik Antonsson är livrädd för det regeringsskifte Roger Jönsson spekulerar om.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

9 svar to “När avgår Annie Lööf?”

 1. Per Kjellén Says:

  Nej Lööf avgår inte.

  De som avgår är framför allt journalister och en hel del debattörer, som inte kan skilja på vad som står i förslaget och sina egna fördomar.

  Månggifte t.ex. Det står i programförslaget: ”Människor måste själva få besluta över sina privatliv, relationer och tillgångar.” Är det så upprörande, att människor skall själva få och kunna bestämma över sina privatliv?

  Avskaffad skolplikt. Är det så märkvärdigt att avskaffa en skolplikt som inte uppehålls eller kan uppehållas mot skyldighet för samhället att erbjuda barn undervisning.

  Plattskatt. Är det så upprörande att diskutera en beskattningsform som finns i närliggande stater och som inte i sig är något märkvärdigt?

  Avskaffad arvsrätt. Är det så upprörande att föreslå att var och en bestämmer över sin egendom – även efter döden genom ett testamente som inte regleras av statliga bestämmelser?

  Fri invandring. Är det så upprörande att tycka, att samma regler som gäller inom EU skulle kunna användas globalt?

  Nej, jag tror att Lööf vinner en seger när allmänheten förstår, att de hittillsvarande kommentarerna varit så urbota dumma och att det inte är farligt att tala om frihetsreformer i Sverige.

  Paul Ronge sammanfattar alternativen rätt väl. Ingendera är bra för Lööf. /Peter

 2. Håkan Larsson Says:

  NEJ, ställ inte till det så att Centern byter ut Den Nya Mauderaten. Hon bör vara kvar och ställa till det så länge som möjligt.

 3. Den sjätte mannen Says:

  […] När avgår Annie Lööf? « Röda Berget on . CENTERN – POLITISK DÉJÀ VU […]

 4. Alla hackar på Annie Lööf… | Jinges Bilderblogg.se Says:

  […] i Andra om: Annie Lööf, Sifo, 3.2 %, Politik, Val 2014, Centerpartiet, Stureplanscentern, Nyliberalism ab123 gp1 sr1 dn1234 svd123 Läs oxo Lasse & Röda berget […]

 5. Per Kjellén Says:

  Det verkar på mig som om Paul Ronge inte läst förslaget till idéprogram. Programmet är liberalt, helt klart, och att då kalla detta som en spricka mellan landsbygd och storstad, som Ronge gör, är att vädra en egen fördom om liberalismen.

  Ronges artikel tillhör de artiklar som utnyttjar missförståndet att Centern vill ha ett haremsliknande äktenskap och andra underligheter. Ronge kommer att få anpassa sig till vad centern verkligen föreslår.

  Vad tycker du själv?

  Hittils vet ingen vad Centern föreslår. Det kommer att avgöras på er stämma i mars. Ronge gör em lysande analys av stämningsläget inom Centern. Ni är minst sagt splittrade.

  Vad sakinnehållet beträffar – bryr mig inte. Moderaterna är motståndaren eftersom de har kontrollen i den sk ”Alliansen”. /Peter

 6. Merkel led förlust i Niedersachsen – SPD och de Gröna tog hem segern | Nemokrati Says:

  […] När avgår Annie Lööf? (Röda Berget); […]

 7. Förväntat att Annie Lööf skulle leda centern mot undergången | Svensson Says:

  […] Bloggat: Annarkia, Utsikt från ett tak, Lindbäck, Röda Berget, Röda Malmö, Högberg, Mårtensson, Läs även andra bloggares åsikter om Annie Lööf, Centern, […]

 8. En regering som strösslar med uttrycket ”enskilda fall” och vägrar se systemfelen | LO Bloggen Says:

  […] Sverige om Alliansen, Annarkia om Annie L och c, Martin Moberg om att leva fattigt året om, Röda Berget om Annie L, Ett Hjärta Rött om hur stockholmarna blivit blåsta på sina skattepengar,  Kaj […]

 9. MEN OM JAG NU SKALL VARA LITE SNÄLL OCH INTE HACKA PÅ ANNIE LÖÖF « KajsaLisasblogg's Blog Says:

  […] Skrev igår om att snart är Centern så litet att man börjar tycka synd om dom, istället för att häckla dom som jag brukar göra.  Men hur har den här vansinniga situationen med ideprogrammet uppstått ? Finns det två Centerpartier eller vad handlar det om. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: