Faller Lööf, faller Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt har all anledning att se med oro på cirkusen i C. Ska vi kalla det Cirkus. Annie Lööf må säga att ”Det är bra att vi har högt i tak” hur många gånger hon vill, men takhöjden blev så pass hög att hon lämnade solstol och paraplydrink för TV-soffans kalla tillvaro.

Det är bra med livlig debatt inom ett parti, men vad Centern har gjort är att ge en av två stridande falanger kontroll över partiets programarbete. När  en denna falang utnyttjat sin position till max väntar fraktionsstriden runt hörnet. Genom sammansättningen av den grupp som skrivit förslaget har Lööf bäddat för situationen.

Väljarna ska också ha klart för sig att Lööf delar gruppens åsikter. När Lööf på DN debatt skriver ”Vi är inga nyliberaler” är det skrattretande. Ett parti som profilerar som ett gäng fackföreningshatande lönesänkande plattskattsälskare är inget annat än nyliberaler.

Jag hämvisade igår till Ronges artikel på SvT-debatt, alternativet pudelfarm verkar rätt troligt. Oavsett vad som sägs har programgruppen jobbat med Lööfs goda minne och mer eller mindre uttalade stöd.

Ett parti där alla uppfattas som förlorare, men även upplever sig vara förlorare är vare sig ett attraktivt alternativ för väljarna eller en effektiv kampanjorganisation.

Bloggat: Lasses Blogg, Johan Westerholm, Roger Jönsson

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Faller Lööf, faller Reinfeldt”

  1. Det är Maud Olofssons fel | Bilderblogg.se Says:

    […] i Andra om: Annie Lööf, nya Centerpartiet, Maud Olofsson, Stureplanscentern, Kokain, Politik, Kriminalitet dn123456 gp1234 sr12 ab12345 svd123 Läs oxo: lt Moteld, Lasse, Annarkia, Martin, Kjellberg, Internationalen, Röda berget […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: