Skånska Cancerpatienter får ingen operation – fullt

Den skånska vårdskandalen rullar vidare. Nu stänger stänger kriurgen på Skånes Universitetssjukhus (SUS) sina operationer för denna vecka. Orsak är brist på vårdplatser.

För att ha resurser i beredskap används vårdplatser för nyopererade till patienter med kortare vårdbehov. Sus i Malmö och Lund har den senaste tiden haft problem att hitta vårdplatser då allt fler sökt sig till akutmottagningarna.  […]Många patienter som får internmedicinsk vård ligger på platser som är avsedda för kirurgpatienter. Skd

Problemet är alltså en generell kapacitetsbrist på SUS. En stilla glutt på moderata Regionrådet Pia Kinhults blogg är svindlande, ”Så länge vi har patientens väl som mål” skriver Kinhult.

Undrar om de cancerpatienter som inte fick sin operation denna vecka känner sig väl omhändertagna i den moderatledda skånska sjukvården. Mikael Eriksson uttalade nedanstående i november 2012.

– Situationen för hela den skånska sjukvården är för närvarande oerhört hotad och kritisk och i synnerhet här på universitetssjukhuset i Lund och Malmö. Cancervården är ett tragiskt exempel  på detta. Vi står nu inför massiv nedrustning av verksamheten, säger Mikael Eriksson som är överläkare på cancerkliniken på SUS. SvT

Men Pia är nöjd…

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

Ett svar to “Skånska Cancerpatienter får ingen operation – fullt”

  1. Karin K Says:

    Är Pia Kinhult en människa eller en automat? I mina olika webbläsare skriver hon om sjukvrden och Skne. Vi stta Skne på vrldskartan! ser något konstigt ut… Bottenrekord i Sverige räcker inte det?

    Visste väljarna att deras ytterst ansvarige för sjukvård har mottot ”För frihandel och kapitalism”?

    Är det därför man skär ner på platser, sliter ut personalen och tar in mediciner som saknar försäkringar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: