Depardieu, Putin & Per Gudmundsson

Gérard Depardieu, stenrik fransk skådis skatteflyktande skådis framhålls av SvDs Per Gudmundsson som ett slags föredöme eller i vilket fall som potentiell inspirationskälla. ”Vem blir Sveriges
 Gérard Depardieu?” trumpetar Per Gudmundsson ut från sin position på högertidningen Svenska Dagbladet.

Det är en bestickande fråga. Vem blir den förste stenrike svensken att likt Depardieu sälja sitt pass till lägst bjudande diktator? Skulle verkligen Gudmundsson applådera om Kamprad blev Saudisk medborgare av skatteskäl?

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

4 svar to “Depardieu, Putin & Per Gudmundsson”

 1. James Says:

  Kamprad betalar idag skatt i Schweiz, inte sverige….

 2. Håkan Larsson Says:

  Är detta Gudmundsons mest föraktliga text sedan han återkom från föräldraledigheten och blev tillsagd att tona ner sin islamofobi? Mannen som vandrat från våldsvänster till idiothöger, som uppfann begreppet ”Göteborgskravallerna” och som är oerhört farlig i sin skicklighet att vinkla sin propaganda så att den framstår som saklig och resonerande, har blivit SD:s förnämsta vapendragare i svensk press. I förbifarten får vi ett nytt bestickande substantiv: ”Zlatanskatt”. Jag tror inte att något som Gudmundson har att säga kan kittla Ibrahimovic. Och, vem är numera seriöst intresserad av vad Johnny Halliday och Alain Delon har för sig?

 3. Michel Edgar (@MichelEdgar1) Says:

  Kamprad har väl genom IKEA redan sett till att undgå skatt i åratal. Sedan ges alldeles felaktig bild av skattesystemet som franska regeringen låtsades vilja genomföra (som sedan av högerförankrade Konstitutionsrådet förutsägbart underkänts och därmed kommer bli ännu mer fördelaktigt för de rika, något Hollande förstås visste med sin goda kännedom om hur detta fungerar – alltså bara valpropaganda). 75% rörde sig bara om den del av årsinkomst som överstiger 1 300 000 €.

  75%=-1300000€. 45%=-150000. 40%=-70 830, 30%=-26 420, 14%=-11896, 5,5%=-5963.

  Tjänar man 2 millioner euro i årsinkomst, blir den totala inkomstskatten med detta system maximalt 59% (men kan bli under 45% om man har möjlighet att undvika högsta skattesats genom att t.ex. fördela över flera år).

  Alltså skulle ingen med detta skattesystem betala 75% i skatt på inkomsten. Nu kommer detta skattesystem dessutom inte att bli verklighet, så de rika kan roffa åt sig ännu mer. Därför svårt att se vad Depardieu och franska regeringen håller på med som annat än makabert skådespel (bröd och skådespel).

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Br%C3%B6d_och_sk%C3%A5despel :

  ”Bröd och skådespel (latin: panem et circenses) är ett uttryck från romartiden då romerska imperiet erbjöd romarna gladiatorspel och annan underhållning i kombination med något att äta för att romarna skulle hålla sig lugna och nöjda och inte protestera.
  Uttrycket bröd och skådespel nämndes första gången av den romerske diktaren Juvenalis som under det första århundradet efter Kristi födelse beskrev vad han menade var undergången för den romerska civilisationen. Han ansåg att romarna hade blivit svaga medborgare långt ifrån de stolta och heroiska romerska traditionerna. Juvenalis talade hånfullt om bröd och skådespel om de gåvor av vete och andra livsmedel som den romerska aristokratin erbjöd de lägre klasserna i samband med stora skådespel. Gåvorna blev ett sätt att distrahera de lägre klasserna från rådande samhällsproblem och de övre klassernas överflöd. Orden var i sig en kritik mot regeringsmakten som var tvungna att distrahera romarna för att undvika protester.”

 4. Nicklas Eriksson Says:

  Håkan Larsson, du har inte en aning om vad du snackar om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: