Livsmedelsföretagens lönebud är är skrattretande

Bild 1Marie Söderqvist, VD för  Livsmedelsföretagen skriver tillsammans med Anna Nordin en artikel i Dagens Industri. Ämnet är den kommande avtalsrörelsen och budskapet är lika bekant och välkommet som Vinterkräksjuka. Arbetsgivarna bjuder nollpåslag eller ”frysta löner” som de två uttrycker det.

Jag fick mitt första sommarjobb på bryggeriet i Grängesberg sommaren 1976, mitt första fasta jobb vintern 1980. Sedan den tiden har jag följt lönerörelserna och kraven på nollavtal är ett återkommande tema. Det arbetsgivarna inte säger är att nollavtal aldrig innebär ”inga löneökningar”, det innebär att arbetsgivarna delar ut extrapengar efter eget gottfinnande.

Söderqvist & Nilsson visar var skon egentligen klämmer – kronpåslagen. De hävdar att ”Det är inte förenligt med Industriavtalet”. Vi har just hört årets argument, det kommer att återkomma. Nästa gång kommer argumentet att vara ett annat.Vad det handlar om är att höja lågavlönades, i många fall, kvinnors löner. Arbetsgivarna gillar helt enkelr inte sånt.

Klart är att företagen av någon underlig anledning verkar vilja ha en konflikt i nästa års avtalsrörelse.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: ,

Ett svar to “Livsmedelsföretagens lönebud är är skrattretande”

  1. Tarmo Lindholm Says:

    Ingen nyhet direkt, för dom som är insatta i hur en Borgerlig önskan är, när det kommer till Löner och Avtalsrörelsen..!

    Helt enligt den Moderata ABC Bok, och den Borgerliga syn som alltid har funnits. Fick en Borgare fria tyglar så skulle varenda Lo Arbetare få jobba Gratis i Sverige, vilket många redan nu får känna på b.l.a i Fas:3..!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: