Är Borg en klant eller en lögnare?

När Anders Borg lade fram sin budget anklagades han av Magdalena Andersson för arr överskatta läget i svensk ekonomi. Det bistra budskapet från (s) var att tillväxten för 2013 skulle bli lägre än Borg spådde.

Borg gick i taket. I riksdagens debatt vevade han med armarna likt ett vindkraftverk på stereoider. Hans harm över att någon kunde ifrågasätta något som skapats i hans hästsvansförsedda huvud var gränslös. Idag ger verkligheten Borg fel. Han hade överskattat situationen eller ljugit en hel höst.

Under budgetprocessen kördes Borg över av sin partiledare som offrade den svenska ekonomin på allianssamarbetets altare. Småbórgarna måste ha sitt och moderaterna kan ju inte backa från något av sina krav. Borg måste alltså hålla god min och försöka upprätthålla illusionen i hopp om ett mirakelsom som inte kom.

Arbetslösheten går mot tvåsiffrigt, men finansministern har oavsett vad SvD fabulerar inga verktyg.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

7 svar to “Är Borg en klant eller en lögnare?”

 1. norah4you Says:

  Varken eller. Å ena sidan har situationen försämrats drastiskt pga villervallan i USA om budgeten. Å andra sidan vet han säkert det varje person som följt vilka råvaror och produkter som efterfrågats mer de senaste månaderna att vi nu ser inledningen till en utplaning som ger en uppgång från nästa höst i stället för 2015.

  Så gott som alla bedömare utom Borg ansåg att hans prognos var för optimistisk. Hans kursändring motsvarar på ett ungefär vad resten redan i höstas sa att det skulle bli.

  Vad såg Borg som satte honom på en felaktig enmanskurs? Eller vad det så enkelt att Reinfeldt körde över Borg, som sedan tvingades argumentera mot bättre vetande. Tonläget i budgetdebatten tyder på det. /Peter

 2. Bert Says:

  Borg är helt klart en lögnare.liksom Reinfeldt. De säger det folk gillar höra sedan gör de nåt helt annat.
  Borg är dessutom en anarkist, egoist, och helt främmande för människors vardag.

  Hoppas folk avslöjar den där skurken.
  Vad han är för typ såg vi redan -89 när han var med i ett Aschbergprogram.

  Folket borde reflekterat mer över honom då. Att han sedan fick ta hand om Svea rikes plånbok är helt förskräckligt.

 3. Af Dunkelspel Says:

  Det ena behöver inte utesluta det andra.

 4. brittasethson Says:

  Borg är både ock

 5. Budgeten var ett luftslott! « Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Martin Moberg, Ola Möller, Peter Johansson, Martin Moberg, Roger Jönsson, Alliansfritt […]

 6. essbeck Says:

  Det handlar om att sälja politiken och man kan ta fram vilken ekonomisk analysmodell som helst för att bevisa sina teser och backa upp det reformutrymme som man påstår existerar.

  Det som alliansen och Borg aldrig kan bortförklara handlar om andra progonser under samma tid där ingen backade upp Borgs och regeringens positiva syn på politiken.

  Här kommer ett problem som alliansen får bära med sig och det handlar om att de kör med kreativ bokföring och det ser väldigt dåligt ut när de står där ensamna med det positiva ekonomiska budskapet samtidigt som resten av etablissemanget ser något helt annat.

  Det blir svårare att köra detta tricket när nästa budget skall läggas fram. Det som förvånar mig mest är att de använder ekonomiska prognoserna som fakta i debatten för att säga att andra har fel.

  De visar gärna diagram med fina slingor men man får aldrig veta hur de tagit fram siffrorna. Folk är inte idioter. De ser vad regeringen gör och de kommer belöna eller bestaffa regeringen i nästa val beroende på alla saker som de gör.

 7. Peter Says:

  I ett läge med ökade varsel och sedan länge bestående massarbetslöshet så är frågan om den ena eller andra prognosen(gissningen) slår fel eller inte i mina ögon oviktig. Vad hjälper det de arbetslösa? Det behöver satsas mer och inte mindre än va moderaterna gjort och Löfven och Anderssons uttalanden om ”ansvarsfullhet” strider direkt mot de arbetslösas intressen. Pinsamma uttalanden från ett arbetarparti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: