SCA nekade Östros, kommer de att släppa in Kent Persson?

Under valrörelsen 2010 nekades flera socialdemokratiska politiker att tillsammans med fackliga företrädare besöka arbetsplatser. SCA ville inte släppa in Thomas Östros. det skulle störa produktionen, hette det. SCA var int ensamma om vare sig den kalla handen eller motiveringen.

Nu tänker Kent Persson åka runt och besöka 2000 företag, vilket rimligtvis torde medföra samma produktionsstörningar som när en socialdemokrat gör ett besök.

Släpper företagen in moderater efter de har nekat socialdemokrater är det riktigt illa.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

6 svar to “SCA nekade Östros, kommer de att släppa in Kent Persson?”

 1. Kristian Jansson Says:

  Du är medveten om att privata näringsidkare inte behöver ta ställning till annat än kollektivavtalet?
  Man är alltså fri att bjuda in vem man vill, och tvärt om man behöver inte bjuda in någon alls om man inte vill.

  Jag kan tycka att man borde låta bli att politisera just arbetsplatser eller driva politiska kampanjer där. Även om man är där frivilligt så är det för de flesta i praktiken en plats man är tvungen att närvara på och då bör man slippa pådyvlas det ena eller det andra, politisk nyfikenhet kan gott och väl stillas på fritiden.

  Att påvisa att bolagen vill manipulera demokratin i Sverige är aldrig fel. Att bevisa att M gillar det är också vackert…/Peter

 2. Kristian Jansson Says:

  Intressant att du gör SCA till måltavla, ett av världens mest etiska företag enligt Ethisphere-institutet, Stefan Löven och GS facket. Var ska företag lägga sitt fokus? Där man som organisation kan påverka eller upplåta tid och personal på politiska särintressen som inte har en direkt bärighet på verksamheten?

  FRågan måste ställas eftersom SCA nekade våra politiska företrädare tillträde till arbetsplatserna, märk väl tillsammans med fackliga företrädare som har rätt att få tala med sina medlemmar på deras arbetsplats. SCA har själva satt sig i denna sits. /Peter

 3. Kristian Jansson Says:

  Jag är skeptisk till politisk propaganda på arbetsplatser. Fackliga frågor måste ges det utrymme som krävs, så länge det rör det aktuella avtalsområdet eller arbetsplatsen. Att driva rikspolitiska kampanjer på arbetsplatser ser jag som problematiskt av just den anledningen du för upp det här. Vilka ska få vara med? Ska Östros få tillträde även om det påverkar produktionen ska även ALLA andra få det. Jag tror inte att etablissemanget protesterar om t. ex. SD inte släpps in.

  Jag säger, låt arbetsplatsen vara fri från politisk påtryckning av alla slag!

  Vad jag och de personer jag valt för att företräda mig pratar om ska både du och min arbetsgivarna totalt skita i. /Peter

 4. Kristian Jansson Says:

  Nja, jag kanske ska skita i det men enligt lagen om förtroendemans ställning så ska du komma överens med din arbetsgivare om omfattningen av ditt uppdrag, dessutom ska ditt uttag av tid styras av förhållandena på arbetsplatsen, där räknas inte partipolitik in. Det är inte bara min personliga uppfattning. Fackföreningar har all rätt i världen att bedriva politisk upplysning men det regleras inte av förtroendeuppdraget och arbetsgivaren behöver inte upplåta vare sig tid eller lokaler till det.

  Du läser FML som f-n läser bibeln…/Peter

 5. Kristian Jansson Says:

  Vi pratar inte folkrörelser på 30 talet längre. Behovet av att fackliga företrädare berättar att S är det enda som kan rädda arbetare ur kapitalets slaveri inför valen är mindre idag när vi har t. ex. TV. Varför är det så viktigt att föra in valkampanjen på arbetsplatsen när det är en plats där alla ska få sitt behov av fördomsfrihet tillgodosett? Varför ska en Moderat truckförare behöva lyssna på varför S är det enda rätta eller en socialdemokratisk lönehandläggare höra på Jimmie Åkesons mantra att det är invandrarnas fel att det saknas pengar i vården?

  Vad svamlar du om? Vad saken gäller är att SCA nekade vårt folk att komma in under valrörelsen. Om SCA släper in Kent är SCA en del av den moderata valapparaten. Väldigt enkelt.

  Vi föredrar att prata med folk öga mot öga. Vad jag som fackligt vald pratar med mina medlemmar om har ingen med att göra. /Peter

 6. Kristian Jansson Says:

  Om SCA släpper in Östros är de då en del i den Socialdemokratiska valapparaten? Vilken valapparat är man om mansläpper in olika partier.
  Och framför allt, vad är det i sak som du tycker gör att ett privat företag ska upplåta tid och lokaler för en klicks politiska särintressen, oavsett färg?

  Om SCA släpper in Östros beror det på att de vill lobba gentemot landets banker…/Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: