Örebrokryss + Raniegiförsäljning = Guldförlust

MFF slutade trea i tabellen, lilla silver. Stora eller lilla silver spelar säkert stor roll för en klubb som Häcken, men för MFF spelar det ingen som helst roll om vi kommer tvåa eller trea. Vi tog inte guld, plats 2-3 ger båda kval till EL.

Jag skulle vilja påstå att MFF tappade guldet vid två separata tillfällen. Dels när klubben sålde Raniegi i somras. Den svackan vi hade i september med kryss hemma mot Mjällby och förlust mot IFK Göteborg kostade i slutändan.

Genom en vass spurt tog vi igen tappet, men krysset mot ÖSK i näst sista omgången dränerade laget på den energi som behövs för att kunna rubba AIK inför ett utsålt avsked av gamla Råsunda.

Sett över hela säsongen är jag ändå rätt nöjd med skitplaceringen 3:a i tabellen, därför att det ger europaspel nästa år.

Helt klart är att vi behöver en storväxt striker på topp som både kan agera target, men även vara ett vapen på fasta situationer. Att vi tappat DL, UV & WF är ingen katastrof. Daniel Larsson borde ha, skulle ha, burit laget till guld, men han har inte levererat som han borde.

Om Norling vill ha Halsti kvar är det väl OK, men han påminner mig om Åhman-Persson, som bar oss i några inledande omgångar guldåret 2010. Vem saknar honom nu?

Vi lägger säsongen 2012 till handlingarna och konstaterar att MFF åter tronar i toppen av maratontabellen.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: