Anna och fege Fredrik

Anna Berglund skrev på SvTdebatt ett brev till Reinfeldt, där hon beskrev sin bostadssituation och uttryckte en enkel önskan.

Jag skulle bara önska mig, herr Reinfeldt, att jag på något sätt fick en bostad att leva i. Inte förvaras

Den som tror att Reinfeldt tog sig tid att svara på ett desperat brev från en medborgare i det Sverige han styr tog fel. Ännu har Anna inte fått svar. SvT Debatts huvudredaktör Johan Wirfält gissar alltför väl varför.

Men bedömningen från Fredrik Reinfeldts stab är uppenbarligen att det just nu inte ligger i statsministerns intresse att diskutera den otrygghet och i vissa fall även desperation som många svenskar upplever kring sin boendesituation.

Jag är inte säker på att det är en korrekt analys. SvT

Annas brev har fått stor spridning på nätet och inspirerat till kommentarer från bland andra undertecknad och Johan Westerholm

Statsministern är feg. Eller så vet han att slaget mot Anna Berglund är förlorat på förhand eftersom han inte har några svar att ge. Förnedringen, att Sveriges statsminister skulle förlora mot en 26-årig tjej, tar han inte. JW

JW uttrycker sig mer brutalt än Wirfält, men de landar i samma slutsats. Reinfeldt har inga svar att ge, därför är det inte i hans intresse att svara. Bättre at vänta och hoppas att annat upptar media intresse.

Fredrik Reinfeldt föredrar att operera på politikens systemnivå, där han kan diskutera utifrån hur det är tänkt att fungera – inte hur det de facto fungerar. Att svara Anna skulle innebära att Reinfeldt tvingas lämna systemnivån och diskutera den egna politikens praktiska konsekvenser.

Signaler från Reinfeldts kansli antyder att ett (förmodligen opersonligt standard)svar håller på att författas av någon politruk. Tyvärr för Reinfeldt har Löfven redan snott en värdefull position.

Hej Anna,

jag vet att det inte var mig som ditt brev riktade sig till, men jag skulle ändå vilja visa dig respekten att skriva till dig och alla som är i din situation.

Din berättelse, om att tvingas bo på tio platser under fem år, och om känslorna av osäkerhet och otrygghet som följer i en tillvaro av korttidskontrakt och andrahandsboenden, är upprörande.

Tyvärr är den alltför vanlig, jag möter berättelser som din nästan varje dag. Även personer i min familj har fått flytta runt gång på gång utan fast punkt, och det är ändå bara lite av det du varit med om.

Bostadsbristen är en skam för Sverige. Vi är ett rikt land, och det gör att vi ska ha möjligheten att ge alla – både gamla och unga – rätten till ett tryggt och modernt boende. Expressen

Politiskt ledarskap handlar också om att se personer och ta dem på allvar.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , ,

5 svar to “Anna och fege Fredrik”

 1. gydvan Says:

  F.R visar sig aldrig i sammanhang som kan upplevas som negativa. Vi har varit med om det förr och kommer att vara med om det igen.
  F.R skickar fram en kvinna eller en företrädare från ett annat parti om det inte kan undvikas att besvaras, i värsta fall kan det bli en manlig partikamrat.

  F.R kan bara uppträda ansvarsfullt och lägga huvudet på sned om det är positiva sammanhang eller sammanhang som kan upplevas som ansvarsfulla/statsmannaaktiga.
  Det är en medveten strategi.

  Vilket är märkligt för enligt mig så är en ansvarsfull, stark och kompetent ledare den som vågar stå för sina mål/handlingar.

 2. Henning Bask Says:

  Håller med om slutklämmen.

  Detta bör även gälla ledande socialdemokrater. Jag skrev för en dryg månad sedan till vår skatteexpert Leif Pagrotsky och anförde synpunkter på hans förslag. Något svar har ännu inte kommit.

 3. Lena Says:

  Reblogged this on .

 4. stig Says:

  Jag såg en kvinna i tv-programmet Debatt klaga över sin situation där hon och hennes 3-4 ungar var tvungna att flytta från 3:n de bodde i eftersom den efter en totalrenovering skulle bli för dyr för mamman som pluggade på heltid. Nu betalade hon (vill jag minnas) ca 6 tusen, men efter renoveringen skulle hyran höjas till ca 10 tusen. Hon krävde svar varför just hennes barn inte skulle få stanna i den trygga miljön de var vana vid och hade alla sina kompisar runtomkring.

  Och jag ställer den enkla frågan hur i helvete kan en ensamstående mamma ens drömma om att plugga på heltid och ändå försörja 3-4 ungar istället för att ARBETA heltid och därmed försöka bidra till ungarnas försörjning på egen hand istället för att be oss andra att göra det. Hur kan hon överhuvudtaget ha tänkt när hon skaffade ungarna INNAN hon började plugga. Är det moderaternas fel att hon har planerat sitt liv så jävla dåligt?

  Samma sak gäller Anna. Alla VET att det råder bostadsbrist på Stockholmsområdet – ändå väljer hon att flytta just hit. Varför? Som om kockar inte skulle behövas annanstans..

  Hon har inte heller planerat sitt liv för fem öre utan hon bara flyttar huxflux och hoppas att det löser sig genom ett mirakel. Vilket det inte gör.. surprice surprice..

  Om man väljer (vilket hon har gjort) att bo hos sina kompisar då säger det sig självt att tillvaron blir hattig. Det blir många flytt från en soffa till en annan.

  Att Anna sen har även föräldrar som inte har förmått att planera sitt liv utan levt från hand till mun ska återigen belastas Reinfeldt. Han som själv har planerat varje steg han tar. Först studier och karriär – sen fru och ungar. Är det så svårt att förstå?

  Får du betalt av Reinfeldt för att spy galla? /Peter

 5. mercadeo en linea Says:

  JW uttrycker sig mer brutalt än Wirfält, men de landar i samma slutsats. Reinfeldt har inga svar att ge, därför är det inte i hans intresse att svara. Bättre at vänta och hoppas att annat upptar media intresse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: