Häckens gummiben ger MFF guldläge

I fredags vann MFF över Djurgården med 3-1. Det är aökdrig lätt att vinna matcher som man ska/måste/borde vinna i oktober. Det spelar ingen roll om man spelar för guld eller för att undvika nedflyttning. Alla lag man möter vill djävlas. Kan inte Djurgården vinna själv, kan de njuta av att ta ifrån MFF ett guld. Nästa match mot ÖSK är ingen lätt match. 1998 slog ett redan nedflyttningsklart Häcken HIF på Ullevi och gav guldet till AIK.

Häcken fick ett svårt fall av gummiben igår och förlorade hemma mot KFF med 1-2. Det innebär att MFF just nu har saken i egna händer. Samma sak kan sägas om Elfsborg som imorgon möter Gefle hemma. EIG är just nu 3 poäng och två plusmål bakom. En vinst med 3-0 placerar EIF i serieledning.

AIK möter idag Syrianska. I vanliga fall ska AIK köra över Syrianska hemma på Råsunda, men Syrianska slåss för att undvika ett kval mot HBK eller BP. De kan mycket väl ta poäng idag.

I nuläget kan MFF ta guld, men även sluta fyra i tabellen. Vinst mot Örebro i nästa match och Europaspelet nästa år är klart, eftersom AIK och Häcken möts i samma omgång.

Fyra lag, Häcken, MFF, AIK och Elfsborg, gör upp om årets guld. MFF befinner sig just nu i förarsätet, Häcken darrar. C:a 15:00 idag vet vi hur starka AIKs nerver är.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: