Flirtar Hägglund med oss Malmösossar?

Göran Hägglund skriver på på SvD Brännpunkt. Bland ordkaskderna hittar jag en intressant passus:

Skattepengar ska hanteras varsamt. Därför ska ekonomin hos alla vård- och omsorgsgivare vara transparent. Ägarna bör därför följa särskilda riktlinjer. Kortsiktiga ägare som maximerar vinst på bekostnad av kvalitet och sysslar med avancerad skatteplanering i länder med begränsad insyn, ligger inte i skattebetalarnas intresse SvD

Hägglund ställer alltså krav på vinstbegränsning. Det tog inte ens en månad för oss Malmösossar att flytta Hägglunds position från ett ohämnat vinstkramande till vinstbegränsning. Snart kommer väl Reinfeldt och påstår att det har moderaterna tyckt sedan Arvid Lindman.

Mindre bra är att Hägglund verkar tro att ett frivilligt meddelarskydd kan ersätta ett grundlagssyddat.

Offentlighetsprincipen är ett fundament i svensk skattefinansierad verksamhet; meddelarfriheten är en viktig del av vår demokratiska tradition. Plattformen kan innebära att man frivilligt ansluter sig till meddelarfriheten. Den skulle på så sätt gälla även privata vård- och omsorgsgivare med offentlig finansiering. SvD

Bäst vore om Högglund även där närmar sig oss Malmösossar och kräver grundlagsskydd.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

3 svar to “Flirtar Hägglund med oss Malmösossar?”

 1. Håkan Larsson Says:

  Jag har alltid haft svårt att se att rikshycklarna i KD, ofta styrda av Livets Ord, ska ha säte och stämma i Sveriges Riksdag. HIstorien har visat att de gärna kastar såväl etik som moral över bord för att få tillfälle att sitta med och bestämma.

 2. Lars Flemström Says:

  Hägglund och Livets ord skyr varandra som pesten. Om Hägglund öht har någon kristen tro, så har han i varje fall inte visat det offentligt. Han har en frikyrklig släktbakgrund. Det kan man ha utan att vara kristen själv. Men det underlättar, när man värvar väljare i frikyrkorna, om man känner till den frikyrkliga jargongen.

  Jag har länge misstänkt att Hägglund och några andra ledande kd-företrädare har bytt ut Jesus med en närmast religiös tro på Adam Smith’s osynliga hand, som ställer allt tillrätta, om bara politikerna håller tassarna bort. Detta är en avgudaversion av den kristna läran om Guds försyn (som på ett bra sätt sammanfattas i ordspråket ”Inget ont som inte för något gott med sig”). Men det är ju inte samma sak som att det onda är gott i sig.

  Det handlar alltså om en närmast religiös övertro på kapitalismens självreglerande förmåga. Det är klart att Hägglund blir trängd, när ”marknaden” inte fungerar på det gudomliga sätt, som han tänkt sig. Då vill han ha frivilliga överenskommelser om ”etiska regler” och ett frivilligt meddelarskydd för de anställda i de privata vårdföretagen.

  ”Denna övertro på att marknaden fixar allt” heter ett inlägg som har legat överst på min blogg under drygt två månader nu. Det är lika aktuellt nu, som när det skrevs. Kapitalismen är inte självreglerande. Den måste hållas i strama tyglar, om den ska föra något varaktigt gott med sig.

  Det är den politiska skiljelinjen idag. Regeringen har avfallit till ren avgudadyrkan. Och precis som de gamla avgudarna, som vi trodde på för 1000 år sedan, blir den nya avguden aldrig nöjd, utan kräver ständigt nya offer.

  Denna övertro på kapitalismens självreglering kallas ”laissez faire”, eller ”låt gå”. Det är lösa boliner för hela slanten. Tror Hägglund verkligen att han kan komma till rätta med den rövarkapitalism, som frodas i denna nästan laglösa miljö, med moralpredikningar?

  Läs mer om regeringens tro på de nya avgudarna: http://larsflemstroms.blogg.se/2012/august/denna-overtro-pa-att-marknaden-fixar-allt.html

 3. nya tant lila Says:

  Jag tror inte att Lars Flemström (eller någon annan människa) ska försöka bedöma vilka människor som är kristna. Inte ens i hans gamla parti, Kristdemokraterna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: