Saudivapen landade just i Bildts famn

FOI och MUST har enligt SR köpt information av ryska experter

Via informella kontakter identifierar FOI en rysk expert – med kopplingar till ryska staten – som kan ta fram den information som de svenska vapenforskarna saknar. Men det kostar.

I en hemlig operation som involverar den militära underrättelsetjänsten Must lyckas man övertyga den ryske experten att lämna ifrån sig den nödvändiga informationen. Ryssen får betalt – ca en halvmiljon kronor i kontanter SR

Är detta vad som i vardagligt språk kallas spioneri eller olovlig underrättelseverksamhet? Affären Saudivapen har hittills varit centrerad kring försvarsministern och i förlängningen utrikeshandelsministern.

Är det så att Sverige bedrivit spioneri mot Ryssland eller att Ryssland uppfattar att det är så påverkar Saudivapen på allvar vårt förhållande till främmande makt, vilket gör att saken hamnar på utrikesminister Carl Bildts bord.

Der är heller inte vilken främmande makt som helst, utan Ryssland. Dagens Ryssland är förvisso inte Sovjet anno 1975, men Sverige är ändå en loppa i björnens päls. Blir ryssarna riktigt förbannade blir det en sak för Statsministern.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

Ett svar to “Saudivapen landade just i Bildts famn”

  1. Per Kjellén Says:

    Men medge ändå att det är fart och handlingskraft i Alliansregeringen. De vinner valet 2006 och redan året därpå har de satt fart på affärerna med Konungariket Saudiarabien. Är det detta som kallas kvadratiserng – att i all hemlighet ta socialdemokraternas Rysslandspolitik. :-)))
    Obs att detta gjordes med Konungariket Sverige – alltså inget republikchafs från socialdemokraterna. :-(((

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: