Regeringen ignorerar riksdagen

All offentlig makt i Sverige utgår från folket

Grunden för den svenska demokratin är den ovanstående korta mening. Riksdagen är folkets valda representanter.  Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) verkar inte ha förstått det. Varför skulle hon annars ignorera en beställning från riksdagen om åtgärder för att förbättra tågens punktlighet.

– Organiserar vi om tappar vi tempo och vi skulle få stora kostnader, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M).

Ministern anser att hon inte trotsar riksdagen. Elmsäter-Svärd hänvisar till att den formellt enbart beställde ett förslag på hur underhållet ska organiseras och att hon anser att dagens organisation är bäst  SdS

Minsterns sätt att se saken öppnar onekligen oanade möjligheter för politisk obstruktion. Det är möjligt att C E-S formellt har rätt att agera som hon gör, men arrogansen gentemot riksdagen är förbluffande.

Han anser att det i våras tydligt framgick av riksdagsdebatten och utskottets resonemang att riksdagen ville att regeringen skulle återkomma med förbättringsförslag.

Enligt Ygeman kan det nu bli aktuellt med en ny och tydligare beställning till regeringen från trafikutskottet.

– Om regeringen vägrar att inse problemen med järnvägsunderhållet, då måste vi flytta fram positionerna, säger han. SvD

Jag vet inte om Elmsäter-Svärdh gillar vita vintrar där kvicksilvret kryper nedåt i termometern, men jag gör det. Undrar hur hennes järnväg klarar -25, en meter snö och hård vind?

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

3 svar to “Regeringen ignorerar riksdagen”

 1. Per Kjellén Says:

  Kan du inte tänka dig att Elmsäter-Svärd har rätt i att den nuvarande organisationen och upplägget och anvisningar av medel i budgeten är den bästa. Om Socialdemokraterna inte tycker det, så är vägen att komma med en motion. Att ytterligare en gång ge regeringen i uppdrag att se över organisationen kommer säkert att alterera i samma svar från regeringen. Vem obstruerar vem???

  Riksdagen gav regeringen en order. /Peter

 2. Kristian Jansson Says:

  Jag är den första att skriva under på att våra tåg, både för gods och parsontransport, är en otroligt viktig resurs som idag sköts under all kritik. Det kan vara klädsamt med en gnutta reflektion om vad det beror på, oavsett partifärg.

 3. Leif Andersson Says:

  Om jag har förstått det rätt så har oppositionen möjlighet att begära misstroendevotum mot statsråd som inte sköter sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: