Gudmundssons absurda attack mot Behrang Miri

Per Gudmundsson är sannerligen tillbaka. Bakom en Tintinrubrik går han till frontalattack mot Behrang Miri.

Den konstnärlige ledaren för unga, Behrang Miri, lever på affärsidén att Väst genomsyras av rasism, och att lösningen är en ny, frigörande ungdomskultur med revolutionär kraft. Att rensa ut Tintin kanske är ett logiskt steg efter bejublade projekt som Hip hop 4 Gaza eller Rörelsen Gatans Röst & Ansikte (RGRA). SvD

Miri trampade rejält snett ang Tintin, men Gudmundssons beskrivning av Behrang Miri är lika falsk som en trekrona. Jag tror inte PG ens har träffat Behrang Miri än mindre några av deltagarna i RGRAs aktiviteter.

PG gör en stor affär av att RGRA har få betalande medlemmar. Att barnfattigdomen är stor i Malmö är ingen hemlighet. Inte alla har råd att betala en medlemsavgift.

Vad han borde fokuserat på är bredden på verksamheten och på deltagarna. . Vad RGRA gör är att ge Malmös unga en möjlighet att uttrycka sig. Genom att skriva och framföra egen musik lär sig deltagarna att formulera sina känslor och åsikter i text, beat, rytm och melodi. Genom kulturen får de en chans att växa som individer. Det om något är meningsfull fritid.

Malmöbon Diabaté Dialy Mory, mer känd som Dallas, har fått mycket uppskattning genom åren för sitt arbete bland Malmös unga. För Dallas är verktyget boxning, Behrang Miri använder kultur, men de är samma andas barn.

Det är synd att PG bara ser möjligheten att ge den lede vänstern en råsop. Om han skulle lyckas i sitt uppsåt att ta heder och ära av Behrang Miri vore det en stor förlust för Malmö och för Sverige.

Vi behöver fler personer som Miri och Dallas. Det skulle PG inse om han avsatte 60 minuter av sitt liv för att prata med Behrang Miri innan han avfärdar honom som en opportun lycksökare i kulturbidrag.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

4 svar to “Gudmundssons absurda attack mot Behrang Miri”

 1. Kristian Jansson Says:

  Desto mer som kommer fram kring hur Miri agerat i den senaste röran kring Tintin på kulturhuset gör att i alla fall jag har svårt att se det på något annat sätt än att Miri är omogen att ta ansvar för andras värderingar.
  Han bestämmer sig själv för att kasta ut delar av biblioteket och påstår att det skett i samråd med medarbetarna, han har dessutom skickat ut dom för att leta efter mer litteratur som enligt honom kan vara olämplig.
  I efterhand visar det sig att han agerat inte bara fel utan dessutom utanför sitt mandat, ljugit om medarbetarnas roll och efteråt bara reagerat med en axelryckning och via ett pressmeddelande sagt att det är bra med debatt.
  Hans chef får göra en pudel, och anledningen till att det är chefen och inte Miri själv som svarar på frågor kan jag bara spekulera i, och återställer Miris senaste upptåg.

  Hur bra förebild är det här?
  Han agerar maktfullkomligt, han censurerar i bibliotek efter eget huvud, han kör över sina medarbetare och skapar dessutom en debatt som hittils varit direkt kontraproduktiv om man vill se en större integration och förståelse för andra människor.

  Ovan ser ni ett exempel på en person som pratar utan att veta ett smack. Du har tydligen inte en susning om vad Behrang Miri och RGRA åstadkommer i Malmö. /Peter

 2. Kristian Jansson Says:

  Jag undrar om det Miri åstadkommit i Malmö kunnat göras utan att skämma ut sig, sin organisation och bete sig illa mot sina medarbetare med rent diktatoriska metoder på kulturhuset som skett i det senast uppmärksammade ärendet…
  Du tycker så klart att det är ett sidospår som inte alls har att göra med hans värderingar, jag känner vare sig Behrang eller dig personligen men det som nu skett är vad jag kan bedömma knappast ett utslag abv sunda värderingar och en trevlig syn på sina medarbetare. Att du sedan tycker att hans jobb i Malmö är det enda som skall diskuteras är ett ganska typiskt exempel på hur någon som försvarat en företeelse vägrar ta debatten och i stället pratar om något som inte har bäring mot grundfrågan.

  Du tycker Behring Miri är bra eftersom han driver kulturprojekt i din hemstad, jag tycker att han framstår som fullkomligt inkompetent när han beter sig som han gör på kulturhuset.

  Du säger att Gudmundson har fel när han räknar upp det stöd Miris projekt i Malmö får eftersom man bara har 40 betalande medlemmar, det beror enligt dig på att det finns många fattiga i Malmö som är med utan att betala medlemsavgift, du kanske skulle kunna upplysa mig om hur många det rör sig om? Det är nämligen en ganska intressant siffra, jag blir inte förvånad om det inte finns ett någorlunda exakt svar på den frågan eftersom sådana aktiviteter ofta saknar tydliga mål och mätbara utfall.

  Jag föreslår att du kontaktar Behrang Miri direkt om du vill ha mer info om RGRA. /Peter

 3. Kristian Jansson Says:

  Du är fantastiskt snabb på att slå upp krigsrubriker utan att sedan vilja diskutera innehållet i det du är upprörd över.
  Du påstår att ledarartikeln är absurd eftersom du anser att Gudmundson hängt upp sig på en enskild siffra som du anser vara missvisande, dessutom anser du att Miri är en tillgång för Sverige men du har inte lust att beskriva på vilket sätt i sak.
  Jag tycker att Miri gjort bort sig totalt och jag misstänker att det beror på han värderingar, det gör att jag har väldigt svårt att se att han som person är ovärdelig för vårt land.

  Miri har tagit timeout så jag betvivlar att han vill svara på deltagarantal i projekt som du tycker är fantastiska men inte kan precisera.
  Jag kommer att maila honom även om det faktiskt inte är Miri som ifrågasätter siffrorna Gudmundsson presenterar, det är du…

  Allt jag säger är att antalet betalande medlemmar inte avspeglar aktiviteten i RGRA. Att påstå det är missvisande. Vill du veta mer om RGRA finns info bara ett klick bort. /Peter

 4. Tintin och Censuren på Kulturhuset « Aktivarum Says:

  […] Röda Berget: Gudmundsons absurda attack mot Behrang Miri […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: