Är deltagarna i Fas 3 ”friare”

Benjamin Katzeff Silberstein trumpetar i Svenska Dagbladet att ”” Sverige har faktiskt blivit ett friare land”. Han till och med understryker med ett inledande ”Jodå”. Vem kan motstå ett frankt inledande ”Jodå”?

Jag kommer på mig själv att undra vem han egentligen menar.

Är deltagarna i Fas 3 verkligen friare?

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: ,

5 svar to “Är deltagarna i Fas 3 ”friare””

 1. Kristian Jansson Says:

  Nej personer i fas 3 är inte friare än vad personer som varit arbetslösa i åratal var under ett socialistiskt styre, om det var det du menade. Däremot så är medborgare i allmänhet friare i den bemärkelsen att det idag går att välja en skola som passar ens värderingar och mål, man kan välja vem som ska ta hand om en om man är sjuk eller så gammal och ofärdig att man behöver hjälp i vardagen. Man kan också betala barnvakt vitt eller få hjälp att lägga om taket på sitt hus utan att det kostar våldsamma summor, det gör att en del svartjobb blivit mindre attraktiva och att faktiskt vanligt folk har möjlighet att anlita proffs. Så på det sättet tycker jag Sverige blivit friare. Du tycker inte det eftersom det inte är staten, kommunen eller landstinget som väljer åt mig kan jag tro av dina andra inlägg att döma.

  Det ledarsticket är vad jag kallar ”Extremliberal skriver för Extremliberal”, dvs helt ointressant för mig. /Peter

 2. Svenska A-kassan är en av dem sämsta i Europa, arb-marknadsministern är nöjd. « Den demokratiska socialisten Says:

  […] Röda Berget om Fas 3 Share this:TwitterFacebookE-postSkriv utGillaGillaBe the first to like this. […]

 3. Kristian Jansson Says:

  På vilket sätt menar du att friheten påverkats eller inte vad gäller personer i fas3 de senaste åren? Jämför också gärna med de som satt i samma situation, fast då under annan kategorisering/benämning under S regering.

  Hur stor frihet har man som Fas 3 – deltagare? SvD påstår att friheten blivit större. Allt jag undrar över är om det även gäller deltagarna i Fas 3. Jag vill veta hur SvD tänker /Peter

 4. Kristian Jansson Says:

  Har du mailat och frågat?
  Om inte lär du inte få något svar, fast det var väl aldrig meningen?
  Min åsikt i frågan är klar, har friheten till egna val som påverkar mitt liv ökat utan att man tagit bort eller begränsat friheten för andra så har friheten i Sverige ökat.
  Det finns å andra sidan folk som på allvar menar att Sverige bryter mot FN deklarationen om mänskliga rättigheter, främst då artikel 23 om arbete. Vad jag vet har aldrig den frågan utretts på ett sätt som gör att Sverige fått kritik. Man blir nämligen, enligt mig, tvungen att införa rak planekonomi och hitta enormt värdefulla naturresurser om man ska kunna säkerställa att alla har jobb och dessutom det jobb man vill ha. En mer nyanserad bild är väl att det står alla fritt att konkurrera om de jobb som finns och att man får en ersättning man kan överleva på tills man hittar ett jobb om man blir utan eller inte lyckas skaffa ett från första början.
  I det läget blir det igen en rättvisefråga om ersättning eftersom den är skattefinansierad, vilka krav kan man ställa på någon som får pengar i en övergångsperiod? Pengarna tas ju ut under straffansvar från andra medborgare.

 5. Om piskan som drivkraft för arbetslösa « Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Peter Johansson, Ylva Johansson, Markus Mattila, Peter Johansson, Martin Moberg, Lena Sommestad Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: