Malmösossar inleder kongressdebatten om välfärd

Igår, 17/9, startade socialdemokraternas kommande kongress på allvar. Malmös socialdemokrater startade behandlingen av de motioner som inkommit från medlemmarna. Under denna första kväll betades skola, arbete och välfärd av.

Ett lokalt rådslag om arbete resulterade i fem motioner med 50 skarpa förslag, men det som blivit mest omtalat är den motion om välfärd som Malmös kongressombud kommer att slåss för i Göteborg kommande vår.

Det konkreta beslutet ser ni ovan. Dessa fyra att-satser är vad som beslutades och skickades till kongressen. Debatten var studtals livlig och åsikterna gick isär på flera punkter. Beslutet var dock enhälligt.

Socialdemokraterna är en demokratisk folkrörelse, vi fattar och genomför besluten tillsammans. Under hösten kommer samtliga landets socialdemokraterna göra det vi har gör nu. Fatta lokala beslut som är en del av en demokratisk process. Ovanstående beslut är Malmösossarnas inspel i den processen. Det slutgiltiga beslutet fattas inte av Stefan Löfven utan av medlemmarnas valda ombud.

Upplysningsvis kan sägas att LOV tillämpas inte i Malmö kommun idag.

Flera media påpekar att Ilmar Reepalu inte deltog i omröstningen. Orsaken är enkel. Rösträtt har medlemmarnas valda ombud och styrelsen. 1 ombud per påbörjat 25-tal medlemmar i lokalföreningen. Samliga medlemmar kan äntra talarstolen med yttraderätt och förslagsrätt. Ilmar är medlem men ej ombud.

Bloggat: Ola Möller, Roger Jönsson

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Malmösossar inleder kongressdebatten om välfärd”

  1. Varning för Röda faran från Malmö « Röda Berget Says:

    […] är ett exempel på varningen för Röda faran från Malmö. Ludvigsson ägnar väldigt lite om vad Malmös Socialdemokraterna faktiskt har beslutat om, men desto mer åt att orera om Sven Vollter & diverse vänstersekter som har ungefär lika […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: