Reinfeldt förnekar egna arbetslinjens fundament

Reinfeldt skapade medvetet skatteklyftan mellan löntagare pch pensionärer, ett fakta som han nu försöker smita undan i en artikel på DN debatt.

Vi ser inget egenvärde i att pension och förvärvsinkomst beskattas olika. Regeringen ser fortsatt behov av ytterligare stimulanser för fler i arbete. Över tid skall dock skillnaden i beskattning mellan löntagare och pensionärer minska DN

Vi ser ingen egenvärde i att pension och förvärvsinkomst beskattas olika”, skriver han. I ljuset av detta uttalande ter sig ett uttalande till ekot mycket märkligt.

 och sitt uttalande till Ridderstedt på Radioekot den 29 mars “Skatteklyftan mellan pensionärer och de som jobbar, kommer att bestå om de borgerliga partierna får bestämma”.  Björn Alvebrand

Ända sedan jobbskatteavdragens infördes har Reinfeldt med emfas hävdat att det faktum att enbart förvärvsarbetande får jobbskatteavdrag är en grundbult i den moderata arbetslinjen.

Den 17/9-12 kläcker Reinfeldt plötsligt ur sig att han inte ser något egenvärde med skatteskillnaden mellan pensionärer och löntagare. Sedan när bär han den åsikten? Lördags kväll vid sextiden?

Inte undra på att PRO är missnöjda – de vill se rättvis skatt.

Bloggat: Roger Jönsson, Martin Moberg,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Reinfeldt förnekar egna arbetslinjens fundament”

  1. Ola Bandola Says:

    Var det inte den samme Fredrik Reinfeldt som i valrörelsens slutskede 2006 lovade att samtliga vallöften S förde fram skulle Moderaterna toppa med råge?

    Japp /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: