Var är Reinfeldts röda tråd?

Moderaterna har under en tid kuskat land och rike runt och lagt budgetförslag om allt möjligt. De första utspelen uppmärksammades kraftfullt av pressen, men uppmärksamheten minskar för vart utspel. Jag antar att det kallas utspelströtthet.

En annan sak som gått förlorad är den röda tråden. Hur hänger alla nya satsningar ihop? Vilken är den bakomliggande tanken? Vart vill moderaterna föra Sverige.

När moderaterna slaktade socialförsäkringarna och sänklte skatterna var den bakomliggande tanken lika klar som den var cynisk. ”Sänk din lön om du är arbetslös – då får du jobb”. Obehagligt, cyniskt och som synes verkningslöst, men det hängde ihop.

Frågan är om det finns någon röd tråd i utspelen. Kan det vara så att Reinfeldt sätter upp det våta fingret i luften och känner av vart missnöjet finns ocvh sen agerar på det? Kommer moderaterna att kasta ut valfläsk under de kommande två åren utan någon annan samhällsvision än att sitta kvar på taburetterna?

Bloggat: Peter Andersson, Göran Johansson

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

3 svar to “Var är Reinfeldts röda tråd?”

  1. markusmattila Says:

    Reblogged this on Den demokratiska socialisten.

  2. Rolf Andersson Says:

    Det är nog så Peter att detta är bara en början på strategien att vinna valet. Utspelen att kopiera förslag och presentera dom som sina egna har man sysslat med sedan 2006 och att det sedan inte går ihop med den egna ideologin så kommer man att skylla på ( under förutsättning att man vinner valet 2014 ) att marknadsläget gör att man inte kommer att kunna genomföra förändringar förrän nästa val 2018….. Osv.

  3. Därför är jag Socialdemokrat « Den demokratiska socialisten Says:

    […] Röda Berget […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: