Maria Abrahamssons människosyn är oklar

Maria Abrahamsson tar rygg på Stefan Hanna, när hon kläcker ur sig följande på sin blogg.

Mediefokus i dag har i stället handlat om Etiopiens frigivning av de fängslade journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson. Två marxister som avskyr regeringen Reinfeldt är på väg hem, och regeringen Reinfeldt hyllar deras mod, det är så vi borgerligt sinnade fungerar MA Blogg

Jag förundras över att MA känner sig tvingad att med emfas understryka att trots att Persson och Schibbye är långt till vänster, anser moderaterna att även de har mänskliga rättigheter, eller vad hon nu menar. Jag kan bara stilla undra vad deras politiska åsikter spelar för roll i detta sammanhang.

I GP tar representanter för KD och C avstånd från MA som reagerar på detta sätt.

– Jag förstår inte vad den politiska hemvisten ska ha att göra med frisläppandet och att de varit fängslade i Etiopiskt fängelse, säger Kerstin Lundgren, utrikespolitisk talesperson för Centerpartiet. GP

Lundgren borde ta ett snack med sin partivän från Uppsala.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

4 svar to “Maria Abrahamssons människosyn är oklar”

 1. Bert Says:

  Maria ”Sidensvansen” Abrahamsson är lika imoponerande som vanligt. Med välslickad frisyr och trist ansiktsuttryck försöker hon se övertygande ut.

  Men en annan önskar ju bara hon flyger ut genom studions fönster för att få sin egen frihet. Detta när hon sittter i Gomoronstudion med
  en pomadafast bakåtkammad sidensvansfrisyr.

  De enda ggr hon inte får full talan är när hon sitter i tv-soffan med Stig Malm. Då sitter hon som en nykläckt ädelfågel och rör inte en min.

 2. Kristian Jansson Says:

  Jag tycker att det finns en ödets ironi när en människa som själv tycker att man ska göra revolution, med vapen om så skulle behövas, i Sverige fängslas av en totalitär regim.
  Etiopien är ett land med en väsensskild syn på rättsäkerhet och demokrati jämfört med Sverige, och jag tycker att man ska jobba på alla upptänkliga sätt och alla nivåer för att försöka ändra sådana staters syn på medborgerliga rättigheter. Så långt allt väl med de nu släppta journalisterna,all heder åt de som åtar sig att dokumentera förtryck!

 3. Centerns rättspolitiska haveri « Röda Berget Says:

  […] är det med Martin Schibbye och Johan Persson som får högern att gå totalt amok? Hade reaktionerna varit desamma om det varit Staffan Heimersson som […]

 4. Börje Andersson Says:

  Kritisera gärna Maria Abrahamsson för vad hon gör och skriver. Men citera henne åtminstone korrekt och fullständigt. Inte lösryckt och tendentiöst.
  Vad MA menar i det här fallet – om man orkar läsa vidare – är att man ska vara konsekvent i kraven på mänskliga rättigheter.
  Vilka har invändningar mot det resonemanget?

  Jag kan bara konstatera att MA var så pass oklar att hennes borgerliga kollegor hade synpunkter…/Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: