Välfärdens profitörer är livrädda

Jag har under den senaste tiden skådat hur tonläget från välfärdens profitörer skruvas upp steg för steg. I dagens Sydsvenska används ordet ”ruttet” om de som vill stoppa vinstuttagen.

På Newsmill trumpetar Svenskt näringslivs förre Vice VD att ”LO styrs av kommunistiska drömmare i vinstfrågan”. Jag kan sätta en och annan etikett på LO:s ordförande men kommunistisk drömmare är inte en av dem.

Dagens samhälles chefredaktör Mats Edman klämde ur sig denna tweet. AB ledarblogg har en samling godsaker av denne Edman.

Det som faschinerar är försöken att ”skrämma” socialdemokraterna med risker för valförluster om okontrollerade vinster skulle begränsas.

Vad medborgarna vill råder det inget tvivel om. Bara tolv procent av svenska ­folket vill att vinstuttag ska vara tillåtet. Nästan två tredjedelar av borgerliga väljare anser att vinster i skatte­finansierad vård ska åter­finansieras i verksamheten, enligt en undersökning från Novus. Regeringen har lämnat walkover i frågan. Nu väntar alla på Socialdemokraterna. AB

Det är roande när de gälla skrien om risken för valförlust kommer från personer som aldrig haft socialdemokraternas bästa för ögonen, att höra dessa plötsligt ge råd i falsk välmening får mig att fnittra hysteriskt.

Det som ger mig rena äckelkänslorna är dubbelspelarna. Jag har inga problem med folk som tar ett jobb i näringslivet och sedan på betald tid pratar för arbetsgivarens linje. Vad jag däremot inte kan tåla är folk som låtsas att arbetsgivarens linje är deras egen i syfte att rida på sin gamla politiska trovärdighet.

Välfärdens profitörer är livrädda. Styrkan i pådraget från PR-maskineriet bevisar det. Vore det så att de trodde på sin egen förutsägelse om att vinstbegränsning skulle orsaka S-förlust 2014 skulle de luta sig tillbaka och se hur S åker på en dyngsmäll.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

4 svar to “Välfärdens profitörer är livrädda”

 1. anita Says:

  ”Vore det så att de trodde på sin egen förutsägelse om att vinstbegränsning skulle orsaka S-förlust 2014 skulle de luta sig tillbaka och se hur S åker på en dyngsmäll.”

  Så är det, förstås. Klockrent inlägg! Tack!

 2. Om vinster i välfärden « Görans tankar och bagateller Says:

  […] Andra som skrivit: Martin Moberg, Heléne Björklund, Peter Johansson […]

 3. Håkan Larsson Says:

  En enkel fråga har gått samma väg som omröstningen om kärnkraften. Vad som är självklart har plötsligt blivit oöverskådligt. Jag undrar vilka som vimsar till saker och ting den här gången!
  Naturligtvis går det att lagstifta mot stöld av allmän egendom. Det är stöld när skattemedel används så att vinster i privatdrivna företag ska kunna hamna i särintressens fickor och hamna i skatteparadis utom räckhåll.
  Var och en som haft något med företagande att göra vet att investeringar är nödvändiga. En välskött verksamhet genererar förhoppningsvis vinst som plöjs ned i verksamheten för att den ska kunna bli ännu mer välskött. Det gäller också kultur, skola, vård, omsorg etc etc; verksamheter som utgör hörnstenar i ett välskött samhälle.

 4. HAJAR NADA « KajsaLisasblogg's Blog Says:

  […] vårdskandaler som har varit i landet har det gemensamt att man bantat personalen. Mindre med personal som alltså hinner […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: