Regionråd portas från Skånes Universitetssjukhus – SUS

Richard Larsson är socialdemokraternas gruppledare i Region Skåne. En del av hans uppdrag är att kommunicera med väljarna, ett annat är att prata med den personal som finns i regionen, att se verksamheten med egna ögon. Det har hittills inte varit några problem.

– Det är inte acceptabelt att de anställda inte får bestämma själva vem de vill prata med, säger Rickard Larsson. Tystandskulturen som nu odlas i Region Skåne kan tillsammans med de hårda kraven på nedskärningar få mycket allvarliga följder om de anställda inte vågar berätta om missförhållanden. […]

– Det här är någonting nytt, säger Rickard Larsson. Jag har alltid upplevt det som att jag kan komma och gå på sjukhusen precis som jag vill. Det kan inte vara sekretessen som är problemet, jag omfattas av som sekretessregler som de anställda. SvT

Region Skåne styrs av borgarna med stöd av Mp. Jag undrar vad de har att dölja. Precis som Peter J Olsson på KvP skriver är detta ”helt orimligt”.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Regionråd portas från Skånes Universitetssjukhus – SUS”

 1. norah4you Says:

  Ja och nej på om det är acceptabelt. Så här är det. Det är aldrig tillåtet för något politiskt parti att ordna t.ex. bokbord eller möte på en skola eller ett universitet utan tillstånd och tillstånd ges sällan om inte det är flera partier som är där för antingen samtidigt eller vid annat tillfälle.

  Det är inte tillåtet att på en högskola eller ett universitet ordna möten som anställda har och bjuda in talare från ett enda parti. Så var det på 1970-talet när jag under några år satt som studerande representant på Statskunskapen. Så är det nu.

  Det har inte med vilka som styr i en region att göra för ett Universitet lyder inte under en region, kommun eller landsting och har inte gjort det på mycket mycket länge.

  Sedan är en annan sak att det borde vara tillåtet för t.ex. Socialdemokraterna att hyra en lokal inom universitetsområdet. Dvs de måste få godkännande av prefekt eller Universitetets styrelse. Om de har ett öppet möte får vem som helst komma. Om de har ett slutet möte, så är det mer komplicerat för det går inte att rakt av dra fackföreningsanslutna som socialdemokrater. Så det går inte att bara bjuda in anställda om mötet inte är öppet.

  Men framför allt är det och har under de senaste 100 åren varit viktigt att universitet och högskolor inte politiseras.

  Detta inlägget faller under kategorin ”Knappast läst och ta mig f-n inte förstått” /Peter

 2. gydvan Says:

  Som regionråd i Region Skåne så är man ytterst ansvarit för vården i Skåne och är även högsta arbetsledning inom sjukvården.

  Jag skulle vilja se min chef bli portad på min arbetsplats….

  Absurt och skrämmande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: