(S)atsning på studentbostäder

I den socialdemokratiska budgetmotionen kommer det att finnas en miljard avsatta för att bygga studentbostäder. 2011 fick Sverige 134 nya studentbostäder. 134!

Studenter har inte speciellt mycket pengar, vilket gör att privata hyresvärdar inte direkt lockas av satsa på bostäder för studenter. Trots det kommer borgwerligheten att skrika i primal att ”subventioner löser inget”, men var är deras lösningar? Inneboenden?

Idag tvingas studenter säga nej till utbildningsplatser för att de inte kan hitta en bostad. Andra tvingas leva i en osäker kappsäck i flera år innan de hittar något eget. Det är inte direkt förhållanden som leder till studeiro och den snabbare genomströmning borgerligheten i andra sammanhang efterfrågar.

Satsningen på studentbostäder är en bra början, men det krävs mer för att lösa den bostadsbrist som bär så mycket negativt i sina spår.

Bloggat: Björn Andersson,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern,

Annonser

Etiketter: , , , ,

3 svar to “(S)atsning på studentbostäder”

 1. Leif Andersson Says:

  Inte utan att man misstänker en konspiration där de svenska bostadspriserna ska hållas uppe till varje pris. Ett självklart inslag i detta är att inte bygga något för att skapa maximal bostadsbrist.

  Samtidigt kan man fråga sig varför misstroendevotum inte riktats mot Attefall. I hur stor utsträckning får man missköta sig alt. underlåta att göra någonting som statsråd?

 2. Bostadsbristen är alarmerande « Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Roger Jönsson, Peter Johansson, Peter Högberg, Peter Andersson, Martin Moberg Dela […]

 3. Attefall glömmer “134″ « Röda Berget Says:

  […] Attefall skriver i dagens DN en artikel där han försöker parera den satsning på studentbostäder Veronica Palm presenterade. Attefall glömmer behändigt nog i sin artikel att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: