Johansson, Löfven & AB

AB gör en äkta splittringsartikel. Denna gång är det Löfven vs Johansson. Matchen är vinster i välfärden. AB försöker kränga tidningar med hjälp av klassiska hjälpmedel. Efter jag hade läst Aftonbladets artikel läste jag ett inlägg på Ylva Johanssons blogg.

Stefan Löven och partistyrelsen har tillsatt en referensgrupp för att jobba med frågan om vinster i välfärden just för att det är en viktig fråga som behöver lösas och att det inte är någon enkelt fråga att lösa. Jag tycker alltså att Stefan har hanterat denna fråga rätt.

Det vore naturligtvis både omöjligt och korkat att förbjuda vinster. Idealet kan ju aldrig vara ett en verksamhet skall gå med förlust. Men det är möjligt att säkerställa att pengarna stannar i verksamheten och att vinsterna begränsas. Det är självklart ingen lätt sak. Den som investerat pengar i en verksamhet bör ha en rimlig avkastning på sitt kapital, men vinstintresset är en olämplig drivkraft för välfärdens verksamheter.

Min uppfattning är – precis som partiet – att skattepengarna ska gå till välfärden. Ylva Johanssons blogg

De som vill diskutera Ylva Johanssons åsikter kan göra det på hennes blogg – de som vill bemöta AB kan göra det där. Inga kommentarer på detta inlägg.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,


%d bloggare gillar detta: