Varför gullar media med SD?

Frågan är  motiverad. Tänk er att följande skulle hända om:

 • En lokal sossepolitiker i Hörby skulle mordhota Reinfeldt
 • En lokal moderat i Ronneby skulle hävda att i framtiden skulle sossars blod flyta
 • En centerpartist från Ånge skulle kalla jornalister landsförrädare
 • En folkpartist i Bara skulle anse att det inte spelar någon roll att oskyldiga blev dömda för brott de inte begått. Det är smällar de får ta för allas bästa, typ.

Det skulle bli ett jäkla liv. Media skulle belägra samtliga partihögkvarter tills respektive partiledning i princip plockat fram tjära, fjädrar och järnvägsräls.

Men när lokala företrädare för Sverigedemokraterna, ett parti med representation i Riksdag, många landsting/regioner och i många kommuner, kläcker ur sig den typen av uttalanden på löpande band rycker media på axlarna.

Lisa Bjurwald skriver i Medievärlden

Det här är bara ett axplock av incidenter där sverigedemokrater gått långt över gränsen. Det räcker inte längre med trötta slentrianfrågor och TT-referat. Om svenska medier menar allvar med att de vill granska SD som vilket annat riksdagsparti som helst, något otaliga redaktörer upprepat sedan valet 2010, så bör de föreställa sig att liknande citat flödade från socialdemokratiska eller moderata politiker. Skulle vi (åtminstone efter upprepade incidenter!) inte ställa partiledningen till svars? Skulle inte avgångskrav framföras i opinionsspalterna? Medievärlden

Media brukar hävda att deras uppgift är att granska makten. Om vi tittar på Bjurvalds genomgåg ser vi att media gör ett halvdant jobb när det gäller vissa makthavare.

Interaesistmen… har intervjuat SD-mannen Christer Schoultz, ledamot av SD-styrelsen i Karlskoga. Intervjun är i tre delar.

 1. Del 1
 2. Del 2
 3. Del 3

Även Expo har uppmärksammat denne man.

När slutar övrig media att gulla?

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

4 svar to “Varför gullar media med SD?”

 1. Jan Says:

  Du påstår att media gullar med SD samtidigt som du hänvisar till två medier vars enda syfte är att förfölja SD. Båda, förmodligen, statsunderstödda. Tvärtom är nog så att SD är det parti som blivit sämst behandlat av samtliga riksdagspartier.

  Snicksnack. Vad skulle hända om en Sosse hävde ur sig det som Christer Schoultz kacklar ur sig? Säg att en man som satt i styrelsen för SAP i Karlskoga hävde ur sig exakt samma sak.

  Kan du se rubrikern i AB/EXpressen framför dig? Jag kan…

  Gulla var ordet. /Peter

 2. norah4you Says:

  Mycket bra fråga eftersom media verkligen inte har mycket annat än vänsternissar= de som i unga år och långt fram i tiden var Garthonister eller vänsterliberaler i Folkpartiet. Men det är inte de som skriver de gullande artiklarna. Har ingen aning om var vissa av de journalister som dykt upp senaste året har för bakgrund. Har du?

  Naturligtvis har jag ett allomfattande åsiktregister i garderoben, snett bakom lådan med påskpynt. Har du inget sånt? /Peter

 3. Jan Says:

  Vad jag förstår så har den här stollen inget offentligt politiskt uppdrag. Han sitter vare sig i riksdagen eller i landstings- eller kommunfullmäktige. Därav det låga nyhetsvärdet, förmodar jag.

  Tror du nyhetsvärdet skulle vara större eller mindre om det vore en sosse i en lokal SAP-styrelse utan offentliga uppdrag som kläckte ur sig motsvarande…/Peter

 4. norah4you Says:

  Du får självfallet ha din uppfattning. Förmodligen är du under 30 och har inte klart för dig hur t.ex. den sk. Sjöbobonden blev behandlad när han 1988 var emot att invandrare skulle få flytta till Sjöbo. Sven-Olle Olsson från Sjöbo utesluts ur Centerpartiet, Historiebloggen 5 oktober 2008

  För oss vanliga dödliga lät det den gången märkligt att någon ens kunde komma på idén att försöka neka någon som fått tillstånd att stanna i Sverige att bosätta sig i t.ex. Sjöbo.

  Vem kan glömma Svin-Olle? /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: