Annie Lööf är upprörd mot sig själv

– Jag förstår den upprördhet som riktas mot mig och näringsdepartementet och jag delar själv den upprördheten AB

Ovanstående kommer att bli en klassiker. Näringsministern är upprörd på sig själv. Dag Vag sjöng om att ”Dansa med sig själv”, Lööf kan sadla om och sjunga ”Rasar mot mig själv”.

Det är inte bara representationen som är utom kontroll på näringsdepartementet. En satsning på kvinnligt företagande utan någon som helst utvärdering är en annan.

I maj i fjol larmades regeringen om att ingen vet om miljonerna överhuvudtaget ger något, via en rapport från Tillväxtanalys.

– Man satsar pengar och vill nå ut, men man har inte ens så pass koll att det går att följa upp om tjänsten haft något värde för mottagaren.  Vet vi inte vem som deltog så kan vi heller inte utvärdera resultatet. Vi kan ju inte gissa oss fram, säger Barbro Widerstedt, analytiker som skrev rapporten till regeringen, till Svenska Dagbladet AB

Detta projekt initierades av Lööfs företrädare Maud Olofsson, vilket gör att pikanta detaljer såsom att det inte finns deltagarlistor inte är Lööfs fel.

Lööf torde dock ha varit medveten om projektets obefintliga internkontroll när hon höjde det till skyarna i ett tal i april.

”Mellan 2007 och 2010 har 27 000 kvinnor som driver företag, eller vill starta företag, varit del av cirka 700 affärsutvecklingsprojekt och innovationsprojekt. Totalt har 195 miljoner kronor fördelats till regionerna via Tillväxtverket under denna tid”, sade Lööf enligt en utskrift av talet. SvD

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “Annie Lööf är upprörd mot sig själv”

  1. Istället för skolböcker – Hjärntvätt & Propaganda (AB) | Nemokrati Says:

    […] Arena – Arbetsförmedlingen köpte PR-tjänster för 33 miljoner, Högbergs tankar, MM, Röda Berget, Dela det här:DelaTwitterSkriv utStumbleUponGillaGillaBe the first to like this. Det här […]

  2. KANSKE DAGS ATT INFÖRA SKAMPÅLE IGEN . « KajsaLisasblogg's Blog Says:

    […] gång i tiden hade vi offentliga straff, dom som inte skötte sig enligt den tidens moral fick sitta […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: