Annie Lööf – helt utan kontroll

Operation Rädda Annie Lööf pågår för fullt på näringsdepartementet. Frågan jag ställde igår besvarades idag.

En spriträkning från förra julen blev plötsligt ett löneavdrag för statssekreteraren. Han får gärna vara med nästa gång jag går på lokal.

Det roliga är att näringsdepartementet låtsas som om de själva tagit initiativ till granskningen av representation.

Annie Lööfs pressekreterare Kenneth Hultengren informerades tidigt om att Aftonbladet begärt ut notorna från internrepresentationen. Och i går, innan Aftonbladet publicerat resultatet av granskningen, skademinimerade han.

Han ringde en reporter på Sveriges Radio som han påstår att han har en speciell relation till. Till denne reporter säger Hultengren att departementet nu på eget initiativ gjort en granskning av sin interna representation och kommit fram till att det uppstått några mindre felaktigheter. AB

Hur dumma tror de att folk är? Genom att försöka skademinimera gav de AB minst ett varv till. Oddsen är rätt låga på att övriga departement just håller på att gå igenom sina krognotor.

Grundproblemet på såväl Tillväxtverket som Näringsdepartementet är dåliga interna rutiner, frånvaro av riskanalys och obefintlig intern kontroll. En bra intern kontroll slår larm så fort fakturan landar på ekonomiavdelningen. Riskanalysen anger vad tjänstemännen ska leta efter.

Johan Westerholm skriver en drapa om borgerligf krishantering. Väntar för övrigt på att Ronge ska göra uppdatering 3. Kulturbloggen är också på banan.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Annie Lööf – helt utan kontroll”

  1. Huruvida en generaldirektör ska få sparken « Görans tankar och bagateller Says:

    […] som skrivit: Ulf Bjereld, Martin Moberg, Peter Johansson Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv utLinkedInGillaGillaBe the first to like […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: