Blåser Lööf media?

Ovanstående Tweet av Torbjörn Hållö fick mig att fundera på vad som egentligen motiverar att centerpartiet ska betala för Lööfs lilla midagsbrjudning.

Annie Lööf hade middag med sin politiska stab, sisådär 15 pers. Notan gick på c:a 21700 kronor, dvs i runda tal 1500/pers. Departementet stod för notan. Nu har Lööf meddelat att Centern istället ska för fiolerna, eftersom det var en intern centerpartistisk middag. Det Hållö och även jag frågar mig är om det var det verkliga skälet till att Centern betalar fiolerna.

Centerledaren Annie Lööf bjöd sin politiska stab på avslutningsmiddag i slutet av juni på en restaurang på Södermalm i Stockholm. Sammanlagt ett 15-tal personer med pressekreterare och statssekreterare. SR

Deltagarna på middagen var alltså Statsrådets Lööfs närmaste medarbetare, samtliga anställda på näringsdepartementet. Utifrån ett deltagarperspektiv är det helt OK att näringsdepartementet tar notan. Problemet är priset – c:a 1500 kronor per person.

När upptäcktes felet? Före eller efter skandalen med Tillväxtverket? Har näringsdepartementet fakturerat centern än?

Kan det vara så att Lööf gav sina medarbetare i uppgift att gå igenom intern representation för att leta efter minor? De hittar denna middag som är alldeles för dyr och skyfflar över kostnaden på Centerpartiet för att rädda Statsrådets/Partiordförandens politiska rykte?

Vad mer finns i Lööfs garderob?

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

8 svar to “Blåser Lööf media?”

 1. Håkan Larsson Says:

  Kanske det också skulle vara intressant att titta riktigt närsynt på verksamheten i Rondello Invest AB, ett riskkapitalbolag som ägs av Centern och som varje år förser partiet med stora pengar.

 2. norah4you Says:

  Hon blåser knappast media med så lågt belopp. För det är ett extremt lågt belopp när man räknar per person jämfört med vad som är och har varit vanligt belopp som företag och kommuner betalat de senaste 30 åren. 1976 gick den årliga middagen för kulturförvaltningens tjänstemän och politiker i Mölndal på en bit över 500 kr utan dryck och utan moms per person. Så sent som 2002/03 kostade en julmiddag för en av Göteborgs närliggande kommuners Skolförvaltningspersonal inklusive glögg och godis till kaffet men utan dryck och moms över 800 kr. Hela personalen inklusive lärare.

  En vanlig internrepresentation utan annat än en måltid, lättöl och kaffe på maten på en icke Michelinrestaurant går på runt 500 kr i våra storstäder. Äter du på en restaurang ute idag så kostar vanligen en köttbit, om du inte bara får dagens, ofta mellan 200-280 kr utan att du ens är på mer än medelmåttig restaurang. Vill du ha två rätter, entrerätt och huvudrätt eller huvudrätt och dessert samt icke alkoholhaltig dryck + kaffe slutar på de ställena notan sällan under 500 kr + moms. Då är det knappast ställen som är tillräckligt tysta för att man skall vilja ha en lunch där man kan sitta relativt ostört och samtala utan att störas av närliggande bord.

  Sedan är en annan sak att restaurangen skrev fel betalningsansvarig, den skulle gått till Centerpartiet via Näringsdepartementet. Men även om det varit Staten som stått för notan, så var den notan något helt annat än att blåsa iväg miljon!

  Ett helt irrelevant resonemang. Det enda relevanta är om kostnaden för partyt flyttades till C pga att Lööf & co bröt mot departementets interna reglemente. /Peter

 3. Get REAL! Skapa JOBB, Stöd det inhemska JORDBRUKET, STOPPA Arlas (danska) MONOPOL och SLUTA vräka pengar till tyska banker och riskkapital! | Nemokrati Says:

  […] Bloggar: Röda Berget, Tord Oscarsson, Martin Mobergs betra…, Olas tankar, Johannes Blogg., Norah4you’s Weblog, Alliansfritt Sverige och Björn Andersson […]

 4. Bert Says:

  Som jag ser det med de där glupskheten gällande mat så ger ju faktiskt restaurangmomsen effekt för den där sorten av lyxmiddagar.

  För vanligt folk som äter dagens rätt har knappast priserna sjunkit.
  tvärtom man höjde priserna före Momssänkningen så priserna idag
  är högre än en tid före restaurangmomsens införande.

  Men det är klart 1500 kr för en maträtt kanske kostade mer tidigare.

  Som jag ser det så oavsett om det är skattebetalarna eller Centerpartiet som betalar detta, så är det lika fullt priset som är häpnadsväckande.
  Duger inte en lunch åt dessa för en 60-90 kr.
  Man blir lika mätt oavsett.

  Bönderna lär nog vilja ha mer för mjölken nu.när efterfrågan ökar bland ”eliten”

 5. Annie Lööf – helt utan kontroll « Röda Berget Says:

  […] Röda Berget Tankar från en Sosse « Blåser Lööf media? […]

 6. pierreeriksson865 Says:

  @Norah4you: Det är väl inte vad slutnotan hamnade på och om den är rimlig det handlar om utan vart den hamnade.
  Det var egentligen Centerpartiet som skulle betala den men den hamnade på Näringsdepartimentet och skattebetalarna. Hade inte journalister undersökt det här med representationer hade denna faktura fortfarande legat på fel konto. Innan dess verkade ju ingen på departimentet reagera eller vilja skicka vidare fakturan till rätt mottagare.
  Det hela är som när Mona Sahlin köpte Toblerone med fel kontokort och då blev det ju jäkla liv flera år efter.

 7. Frölagen klubbad och Svensk mjölk försvinner – Bönder maktlösa i “bondeägda” Arla | Nemokrati Says:

  […] blogg, MM, Kulturbloggen, Alliansfritt Sverige – Lööfs festligheter för skattepengar, Röda Berget – Blåser Lööf media?, essbeck, MM, Tord Oscarsson, Flute-tankar – Viktigt avgörande för frö-mångfalden, […]

 8. NU SKALL JAG INTE SKRIVA NÅGOT ELAKT OM ANNIE LÖÖF « KajsaLisasblogg's Blog Says:

  […] i kväll när jag var på Grönan och lyssnade på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: