Vilks talar på rasistmöte

Lars Vilks visar färgerna. Genom att tala på en konferens arrangerad av SION sällar han sig till en sällsamt obehaglig skara.

SION leds av Pamela Geller och Robert Spencer och bygger på en konspirationsteori om att västvärlden utsätts för en massinvasion av muslimer. Något som ska vara stipulerat i ett dolt avtal mellan Västeuropa och arabstaterna. I teoribildningen ingår att media döljer sanningen om detta.

Pamela Geller har bland annat gjort sig känd genom att hävda att president Barack Obama har förfalskat sitt födelseattest och i själva verket är muslim. Hon har även förnekat folkmordet i Srebrenica.

Robert Spencer citeras över 150 gånger i Anders Behring Breivik manifest och Pamela Geller har på sin blogg citerat personer som kallat ungdomslägret på Utöya för ett antisemitiskt indoktrineringsläger. Expo via HD

Visa mig vem du umgås med, så ska jag säga dig vem du är”. Lars Vilks har valt sitt umgänge. Nu vet vi vem han är. Undrar vem som i framtiden vill umgås med Vilks.

Bloggat: Anders Svensson, Jan Andersson

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

3 svar to “Vilks talar på rasistmöte”

 1. Håkan Larsson Says:

  Som konstnär är Lars Vilks en ointressant epigon. Som historiker är han bedrövlig; hans doktorsavhandling ”Konst och konster” (1987) godkändes enbart därför att man inte ville skämma ut hans handledare. Som debattör är han en ihålig posör. Det är bedrövligt att han får rubriker.

 2. Gunnar Westman Says:

  Vi bör väl avvakta med de tunga omdömena tills vi vet vad han faktiskt säger i sitt tal.

  Oavsett medverkar han på ett rasistmöte. /Peter

 3. Håkan Larsson Says:

  Jag är historiker och haft koll på honom sedan 1984 ungefär. Jag hade också att göra med hans disputation. Ränderna har inte gått ur; snarare har de djupnat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: