Fp Pehrson & Nilsson protesterar mot sitt eget beslut

5 juni 2008 applåderade de Folkpartistiska riksdagsledamöterna Johan Pehrson och Ulf Nilsson sitt senaste beslut, den sjuka sjukförsäkringen. Då var de stolta och glada.

På kvällen 19 juli runt 22:30 protesterar Pehrson & Nilsson tillsammans med fyra andra folkpartister mot det beslut de själva fattat och applåderat. De nämner inte med ett ord att de själva har format dagens system.

Vi liberaler har i över ett århundrade varit med och format stabila socialförsäkringar. Försäkringar som ska omfatta hela befolkningen och ge en betydande inkomsttrygghet vid sjukdom eller olyckaSvD

Vi Liberaler” skriver de. Inte med ett ord erkänner de konsekvensen av sina handlingar. Det är väl inte vad ”Ni Liberraler” gör.

Det är ju förbannat märkligt att Fp:s gruppledare tar strid på Brännpunkt istället för att prata direkt med sin partiledare. Han är vice Statsminister och sitter i landets regering.

Å andra sidan är han Folkpartist och alla vet vem som bestämmer

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

5 svar to “Fp Pehrson & Nilsson protesterar mot sitt eget beslut”

 1. Leif Andersson Says:

  Det borde väl snarast anses som positivt att man ändrar ståndpunkt om felaktiga beslut istället för att hålla fast vid dessa ”in absurdum”.

  Sen så är det precis som du skriver Reinfeldts moderatpolitik som drivs. Därför är det nu många mittenväljare som börjar fundera på alternativ till Alliansen. Detta blev tydligt efter att Juholt hade försvunnit och Löfven tog över.

  Folkpartiet har inte bara röstat igenom, utan även hyllat, den politik de nu protesterar mot. Det vore klädsamt om de medgav det. /Peter

 2. Legitimiteten för socialförsäkringssystemet urholkas « Görans tankar och bagateller Says:

  […] Fler som skrivit: Peter Johansson […]

 3. Leif Andersson Says:

  Nu tycker jag att du överdriver. Det är ju inte så att S alltid har fattat kloka beslut t.ex. den förtida avvecklingen av Barsebäck samt kommunaliseringen av skolan är exempel på mindre bra sådana.

  Dessa två applåderade stolt sitt beslut för fyra år sedan. Det är bra att de inser sitt fel, men de ska inte bete sig som om de satt i opposition när beslutet togs. /Peter

 4. T Lindholm Says:

  Verkligheten kommer ikapp förr eller senare.
  Ynkedom personifierad, denna s.k reform har förstört livet för massor av sjuka människor, många har fått sälja allt de ägt, som dom under ett långt och många gånger tungt Arbetsliv sparat ihop till, många har blivit bostadslösa för att de haft en Bostadsrätt, som de tvingats sälja för att senare få Försörjningsstöd, familjer har splittrats, med skilsmässa som följd, en del har gett upp och tagit livet av sig. Och många andra vidrigheter som Arbetsförmedling, Försäkringskassa, och Socialförvaltningen tvingar de Sjuka att göra.
  Hoppas Fredrik Reinfeldt co: och de andra ansvariga i Regeringen är stolta till vad dom har åstadkommit, och vad denna Reform har haft för effekt på de Sjuka Utförsäkrade, och Nollklassade människorna..!

 5. Leif Andersson Says:

  Problemet med Sverige på senare tid (även före 2006) är att istället för fokus på en av de mest primära sakerna för ett välfärdssamhälle dvs att garantera alla medborgare en ekonomisk grundtrygghet vid långvarig sjukdom eller arbetslöshet så har en massa andra saker prioriterats. Listan är lång men t.ex. ROT, RUT, sänkt restaurangmoms, världens förmånligaste ränteavdrag som göder banker och fastighetsmäklares resultaträkningar, en fastighetsskatt för välbeställda bostadsägare som bara är 75% av genomsnittet inom övriga EU, inkomstgaranti för lata f.d. riksdagspolitiker som inte bemödar sig att söka nytt jobb, oskäligt höga löner till politiker och statsråd (Reinfeldt tjänar mer än Frankrikes president som jämförelse), onödigt många riksdagsledamöter (175 hade varit tillräckligt), skrota landstingen som bara innebär onödigt byråkrati etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: