Ship To Gaza lägger till i Malmö

18 eller 19/7 kommer årets Ship To Gaza, Estelle, att lägga till i Malmö. Efter vad jag har erfarit kommer Estelle att ankras någonstans vid Dockan i Malmö. Mer information hittar ni på Ship To Gazas hemsida.

Blockaden ska hävas, inte lättas!
Blockaden mot Gaza har pågått sedan 2007, trots protester från omvärlden. Efter vårt första försök att bryta blockaden har ytterst marginella lättnader av blockaden skett, lättnaderna som innebar att varor som kryddor som Israel tidigare klassat som ”lyxvaror” nu tillåts in i Gaza. Det råder fortfarande akut brist på medicin, sjukvårdsmaterial och byggnadsmaterial. Organisationer som FN släpper kontinuerligt rapporter om det akuta läget i Gaza där detta uppmärksammas.

Världens ledare sviker – vi tar vid
Världssamfundet har inte agerat de senaste fem åren, utan fortsätter med uttalanden och ”tyst diplomati”. Vi kan som medmänniskor inte stillatigande se på den humanitära kris som blockaden orsakar för Gazas befolkning, därför agerar vi. 2010 överfölls vår fredliga konvoj av en stor israelisk militärstyrka, som dödade nio av våra passagerare och skadade ett 50-tal. 2011 anslöt sig den hårt pressade grekiska regeringen till den israeliska blockadpolitiken och förbjöd våra fartyg att lämna grekisk hamn – helt i strid med internationell rätt och EU:s lagar. Ingen regering, inte heller Sveriges, hördes protestera mot detta brott mot EU:s princip om den fria rörligheten. 2012 kommer Ship to Gaza, i samverkan med våra samarbetspartner i Europa, genomföra ett helt nytt projekt. Denna gång kommer vi att segla från Sverige till Gaza via hamnar i Östersjön, Atlanten och Medelhavet. I varje hamn kommer det att arrangeras opinionsbildning, konserter och folkfester för att sprida kunskap om situationen i Gaza. Vi kommer att ha med oss en last av efterfrågade förnödenheter till de partipolitiskt oberoende organisationer i Gaza som vi samarbetar med.

Din hjälp behövs
Nu behöver vi din hjälp för att bryta blockaden en gång för alla, och ge Gazaborna tillbaka sina mänskliga rättigheter och sin mänskliga värdighet. Över hela världen bildas nya grupper till stöd för Gaza, och vår koalition växer. Men vi står emot en av världens starkaste militärmakter. Det finns ingen stat som hjälper oss, utan allt bygger på att människor som du och jag drar sitt strå till stacken. Därför är varje bidrag, ekonomiskt eller ideellt arbete, oerhört värdefullt. Se hur du kan Stödja Ship to Gaza. Du är även mycket välkommen att engagera dig genom någon av de många lokalgrupperna runt om i Sverige. Ship To Gaza

Håll koll på Ship To Gazas hemsida för mer information. Mer om stoppet i Malmö här.

Stöd mänskliga rättigheter i Mellanöstern – Stöd Ship To Gaza

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: