Bojkotta Israel!

Av någon anledning har Israel ett förmånligt handelsavtal med EU. Detta avtal borde rivas upp omdelebart. Ett renlighetsktav är att det inte förlängs.

Grunden för alla avtal är att parterna ska uppfylla avtalets vilkor, varor producerade i illegala bosättningar omfattas inte av avtalet.

Nu lyckas bosättarföretagen ofta dölja sitt ursprung genom att ha sitt huvudkontor inne i Israel och försöker på så sätt lura EU. Det betyder att konsumenterna omöjligt kan skilja produkter som kommer från Israel från produkter som kommer från bosättningarna. Det betyder också att de illegala bosättarna får handla med EU:s inre marknad på förmånliga villkor och därmed konkurrera om jobb och ekonomi. Märkning av varor från bosättningarna blir därför en viktig politisk handling. DN

Ursprungsmärkning av varor är en viktigt ur ett konsumentperspektiv. De som vill stötta mord och förtryck genom att köpa illegala bosättarvaror ska naturlgtvis kunna göra det, liksom vi som inte gillar mord ska kunna avstå från att lägga våra pengar på att göda illegala bosättare.

Märkningen av bosättarvaroro ger också konsumenten en möjlighet att helt och välja bort butiker som säljer bosättarvaror och utnyttja den demokratiska rättigheten att organisera bojkotter mot de handlare som befattar sig med illegala bosättarvaror.

Att märka illegala bosättarvaror handlar i grunden om demokrati.

Bloggat: Martin Moberg,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: