Moderat riksdagsledamot anklagar(?) S för att köpa journalister

Lars Beckman är moderat riksdagsledamot. Beckman i Gävle, som de säger. Beckman valdes in i riksdagen 2010. Beckman anklagar(?) på Twitter Socialdemokraterna i Gävle för att köpa en journalist. I samma andetag anklagar(?) Beckman Gefle Dagblad för att låta(?) sig köpas.

Beckman skriver på sin blogg att det finns en stort uppslagen artikel om en ledande socialdemokratisk kommunpolitiker på redaktionell plats, jag antar att det är denna artikel om Gävle 24-årige KF-ordförande han menar.

Jag gör tre mentala noteringar:

 1. Artikeln är en typisk sommarartikel, där egentligen mindre intressanta nyheter pga sommarkoma får mer plats än de annars skulle få. Bortsett från det är det ett nyhetsvärde i att Gävle kommun valde en 22-åring till ett uppdrag som annars brukar vara förbehållet gamla politiska ben. Att göra en halvtidsuppföljning är inte obefogat.
 2. Att riksdagsledamoten Beckman anklagar(?) de lokala socialdemokraterna för att muta en tidningsredaktion är minst sagt anmärkningsvärt.
 3. Att riksdagsledamoten Beckman i samma andetag anklagar(?) den lokala redaktionen för att låta sig köpas är minst lika anmärkningsvärt.

Har Beckman någon form av besvis för sina anklagelser(?) eller slänger han bara frågetecken kring sig?

Vad säger moderaterna partisekreterare Kent Persson om Beckmans anklagelser? Överensstämmer Beckmans anklagelser(?) med de etikregler moderaterna har antagit? Uppför han sig som det anstår en statsbärande modern moderat riksdagsledamot?

Jag vill tacka Johan Ronge för skärmdumpen.

Orsaken att jag sprider frågetecken är att Beckman vågar inte anklaga S för att köpa någon utan anklagar S för at köpa(?) någon. Rätt ska vara rätt.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , ,

4 svar to “Moderat riksdagsledamot anklagar(?) S för att köpa journalister”

 1. markusmattila Says:

  Reblogged this on Den demokratiska socialisten and commented:
  Moderata Riksdagsledamoten anklagar (S) för mutning av en lokaltidning(?)

 2. Bert Says:

  klokt köpa sig till jorunalister av sossarna tycker jag om nu ens det skett. Alla sätt att få bort borgarna från makten är kloka.
  Det dessa gjort mot svaga grupper i samhället är oförlåtligt.

 3. Nicklas Eriksson Says:

  Bert, skitsnack. Pressen måste vara fri, annars blir det Pravda av alltsammans. Det är inte alls klokt med köpt media.Och jag är kommunist, så håll inne med borgaryl.

 4. Moderaten Beckman gör slaskig inrikespolitik av manifestationen på Utöya « Röda Berget Says:

  […] Beckman gör det igen. Slaskar till det alltså. På sin blogg försöker han vara putslustig över det faktum att socialdemokrater i grannländer […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: