Att Fucka Facket 4-ever; så här går det till

Centerns ungdomsförbund, CUF körde kampanjen för några år sen kampanjen Fucka Facket 4-ever. Jag antar att cufarna tyckte det var kaxigt att springa runt med gröna näsor och vråla extremliberala slagord. Då som nu undrar jag om dessa småborgare inser hur det går till när man Fuckar facket 4-ever i det verkliga livet.

Representanten hade ställt fackliga krav på ett bemanningsföretag och kallats till förhandlingar. Men istället för ett möte trängde sig enligt pressmeddelandet sex personer in i mannens lägenhet på kvällen måndagen den 2 juli, spöade upp honom och tvingade honom att ringa företaget för att dra tillbaka alla fackliga krav. Man menar också att en av gärningsmännen är anhörig till ägaren av bemanningsföretaget. Konflikten handlar om ogiltiga uppsägningar, löneanspråk och utebliven semesterersättning. Anna Ardin

Ovanstående är en klassisk beskrivning av hur det går när någon Fuckar Facket 4-ever. I många länder runt om vårt klot är ovanstående vardagsmat.

I dagens Sverige framställer vissa arbetsgivarorganisationerna fackens förhandlingskrav som kriminella, fackligt aktiva misshandlas och hotas enbart därför att de fullgör sitt uppdrag. Det är dags att värna grundläggande demokratiska rättigheter.

Namnge företaget i fråga.

Bloggat: Roger Jönsson,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Att Fucka Facket 4-ever; så här går det till”

  1. André Assarssons två ansikten « Röda Berget Says:

    […] Assarsson ansåg då att ett kollektivavtal var ett tvång som påtvingades folk genom maffiametoder. Samma sak hävdade Fredrik Federly, centerpartist. CUF vill Fucka Facket 4-ever. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: